Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, İzmir'in Torbalı ilçesinde konfederasyonlarına bağlı Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikasına (Gıda-İş) üye sigara fabrikası çalışanlarıyla bir araya geldi.

        Arzu Çerkezoğlu, Torbalı Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, sigara fabrikasında taşeron olarak hizmet veren firmaya bağlı çalışan işçilerin sendikalarına üye olduğunu, 25 Ağustos'ta görüşme talebinde bulunduğunu ancak henüz yanıt alamadıklarını belirtti.

        İşçilerin sendikaya üyeliklerinin anayasal bir hak olduğunu vurgulayan Çerkezoğlu, "SGK’de kaydı bulunan her işçinin istediği sendikaya üye olma ve sendikalı ve güvenceli çalışma talebi anayasal bir haktır ve burada yapılan da budur." dedi.

        Fabrikada ücretlerin asgari ücrete çok yakın seviyelerde bulunduğunu aktaran Çerkezoğlu, "Her gün temel tüketim maddelerine, elektriğe, doğal gaza, akaryakıta gelen zamlar karşısında bu ücretle geçinmek mümkün müdür? Bu şartlarda burada işçi kardeşlerimizin huzur içinde çalışmaları mümkün müdür?" ifadelerini kullandı.

        ​​​​​​​

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa