Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Türkiye ve Afrika ülkeleri arasında kardeşlik ve dayanışma temelinde atılan adımların devam ettirileceğini belirtti.

        Bekle, yaptığı açıklamada, Ankara'da düzenlenen Dünya Sektörlerarası İşbirliği Forumu'nun açılışına katıldığını kaydetti.

        Buradaki konuşmasında Afrika'da kapısı çalınmadık dost, yarası sarılmadık gönül, iş birliği yapılmadık ülke bırakmadıklarını aktaran Bekle, Afrika halklarının da Türkiye'ye aynı samimiyetle yaklaştığını gördüklerini anlattı.

        Son 20 yılda Anadolu Ajansı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türk Kızılay, Yunus Emre Enstitüsü, iş adamları dernekleri ve Türk Hava Kurumu gibi kurumlar aracılığıyla Türkiye ile Afrika arasındaki siyasi güvenin çok daha ileri seviyelere taşındığını vurgulayan Bekle, "Gelişen ikili ve ticari ilişkilerin bölge ve dünya üzerinde dönüşüme yön vereceğini düşünüyoruz. Bu dönüşüm gerçekleşirken Türkiye ve Afrika ülkeleri olarak kardeşlik ve dayanışma temelinde attığımız adımları devam ettireceğimizi ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa