Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Milli Mücadele ve 9 Eylül ruhunun İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından siyasetin gölgesinde bırakıldığını belirtti.

        Sürekli, yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül kutlamalarını kendi siyasi görüş ve ikbaliyle şekillendirdiğini savundu.

        Soyer'in tartışma yaratan sözlerinin gaf, planlı, kurgulu, hedefi belli sözler olduğunu kaydeden Sürekli, "Nice 100 yıla damgasını vuracak söylemlere imza atarak hangi safta olduğunun da altını çizdi. Zafere barış, Osmanlı'ya düşman diyerek kutladığı 9 Eylül'ün anlam ve önemini genel siyaset anlayışına kurban etti. Katıldığı yayında, Yunanistan'la yaşanan gerilim sorulduğunda, belediye başkanı olduğunu hatırlayıp 'Bu devletin işi' diyen Soyer, Yunanistan krizi patlak verdiğinde de Atina Belediye Başkanı ile poz veriyordu. Bu meseleler, işine gelmediğinde devletin, gelirse kendisinin işi. Karar vermeli, bu ülkenin vatandaşı mı, siyasetçisi mi, belediye başkanı mı?" ifadelerini kullandı.

        Sürekli, Soyer'in "Nutuk'tan ilham aldım" sözlerine değinerek, şunları kaydetti:

        "Aynı Atatürk değil midir 'İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahili ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin.' diyen. 1930 yılında kendi el yazısıyla, bir milletin kuruluşu için gerekli şartları, yurt birliği, dil birliği, tarihi ve ahlakı karabet olarak sıralayan o değil midir?

        Soyer tıpkı parası, bayrağı özel İzmir hayali gibi, 9 Eylül tarihini de sanki bu ülkenin bir parçası olmayan bir şehrin belediye başkanı gibi kutlamıştır. İzmir'i temsil eden bazı CHP'lilerin bu tablo karşısında, kahraman ecdadımızı hatırlatacağı adres, hiç de uzaklarında değildir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa