Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü, Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Türk Astronomi Derneği (TAD) iş birliğinde düzenlenen "22. Ulusal Astronomi Kongresi (UAK)" ve "11. Ulusal Astronomi Öğrenci Kongresi" başladı.

        Ege Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Yusuf Vardar-MÖTBE-Kültür Merkezi'nde yapılan kongre açılışına EÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü ve 22. Ulusal Astronomi Kongresi Başkanı Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci, 22. Ulusal Astronomi Kongresi Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Dursun Koçer, Türk Astronomi Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük, EÜ Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Esin Sipahi, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

        EÜ Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci, kongreye 4. kez ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek tüm misafirler için verimli bir kongre olmasını diledi.

        İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun bu sene 100.yıldönümü olduğunu anımsatan Değirmenci, şunları kaydetti:

        "Bu nedenle kongre sonrasına denk gelen 9 Eylül günü ve içine alan haftada 100'üncü yıldönümü etkinliklerinin siz misafirlerimizin ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Bugün burada birlikte olmamızda emeği ve desteği olan başta EÜ Rektörlüğüne ve Rektör Sayın Prof. Dr. Necdet Budak'a, Fen Fakültesi Dekanlığı ve Dekan Sayın Prof. Dr. Dinçer Ayaz'a, TAD'a ve Dernek Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük'e, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum."

        Katılımcılara piyano dinletisi sunan Piyanist Ayşe Ezgi Değirmenci’ye, Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

        "22. Ulusal Astronomi Kongresi" ve "11. Ulusal Astronomi Öğrenci Kongresi" 8 Eylül'e kadar EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar -MÖTBE- Kültür Merkezi'nde devam edecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa