Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ​​​​​​İZMİR (AA) - Menemenli çömlek ustaları İtalya'nın Faenza kentinde düzenlenen "Uluslararası Argilla Seramik Festivali"ne katıldı.

        Menemen Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan'ın da katılımıyla 3-4 Eylül tarihlerinde İtalya'da düzenlenen festivale Menemen'den 6 çömlek ustası katıldı.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Pehlivan, festivalde Menemenli ustaların eserleriyle tüm dikkatleri üzerine çektiğini ve Menemen standının kısa zamanda ilgi odağı olduğunu bildirdi.

        Faenza Belediye Başkanı Massimo Isola ve ekibine konukseverliği ve ilgisi için teşekkür eden Pehlivan, çömlek ustası Oktay İde'nin dünya ikinciliğini elde ettiğini belirterek, dünyanın gözünün şimdiden Menemen'de gerçekleştirilecek Uluslararası Çömlek Festivaline çevrildiğini aktardı.

        Finale kalan 4 ustayı ve Oktay İde'yi tebrik eden Pehlivan, Menemen'in eşsiz işler yapan ustalarını ve eserlerini dünyaya tanıtmak için çalışmalarına devam edeceklerini aktardı.

        Faenza Belediye Başkanı Massimo Isola da Menemen'in çömlek ustalarının çok özel ve etkileyici eserler yaptığını ifade etti.

        Festivalde ortaya renkli görüntülerin çıktığını ve farklı ülkelerden gelen 50 sanatçının iki turda yarıştığına değinen Isola, ekim ayında Menemen'de ilki gerçekleştirilecek olan Uluslararası Çömlek Festivali'nde buluşacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

        Festivale, yaptığı dev vazoyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye eden Kültür Bakanlığı sanatçısı Ahmet Taşhomcu ile Menemen Çömlekçiler Derneği Başkanı Bilal Deniz ve dernek üyeleri Ayhan İde, Ali Hikmet Koç, Ramazan Deniz ve Oktay İde de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa