Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı-Shoexpo İzmir, Fuarİzmir'de 49'uncu kez kapılarını açtı.

        İzmir Büyükşehir Belediyesinin fuarcılık iştiraki İZFAŞ ve Nobel Expo iş birliğiyle düzenlenen fuara bu yıl 60 firma yeni koleksiyonlarıyla katıldı.

        İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, fuarın açılışında, katılımın düşük olduğunu belirterek, sektörlerin fuarlara sahip çıkmaları gerektiğini ifade etti.

        Geçen 2 yılda 34 sektörün uluslararası fuarlarda buluşması için adım attıklarını dile getiren Soyer, şunları söyledi:

        "İzmir Büyükşehir Belediyesi elbette bünyesindeki şirketler vasıtasıyla birçok iş yapar ama sonuçta biz bir belediyeyiz. Biz bunu sizin için yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesinin bir karı mı var bu işte ? Hayır. Çünkü biliyoruz ki fuarlar kentin ekonomik dinamiklerini canlandırır, kentin ürettiği refahı büyütür ve onun adil bir biçimde yayılmasını sağlar. Ne demek adil yayılım? Taksicisi de otelcisi de restorancısı da esnafı da sektörün temsilcisi de kazanır ama tek başına büyükşehirin çabası yetmez."

        Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik de fuarı düzenlerken ciddi eksiklikler hissettiklerini belirtti.

        Farklı sektörlerde ciddi yatırımlar yaptıklarını, sadece ayakkabı sektöründe karşılık bulmakta güçlük çektiklerini söyleyen Çelik, "Bunu bir serzeniş olarak kabul edin. Bugün 200'e yakın yabancı firma burada ama İzmirli hiçbir ihracatçı firma salonda değil. Bunun yorumunu, takdirini size bırakıyorum." diye konuştu.

        Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri fuardaki stantları ziyaret etti.

        31 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde açık olacak fuara, Rusya, Almanya, Lübnan, Ürdün, Umman gibi ülkelerden profesyonel alıcıların gelmesi bekleniyor.

        - Ayakkabıcılar Odasından eleştirilere yanıt

        İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugüne kadar düzenlenen tüm fuarlara iştirak ettiklerini belirterek, bu yılki organizasyon öncesi fikir ve görüşlerinin sorulmadığını, üretici firmalara bilgi verilmediğini öne sürdü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa