Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Avrupa ülkelerinde otomotiv ve havacılık sektörlerinde yazılım sistemleri ve sistem mühendisliği projeleri üreten CT Software Engineering TR, İzmir'de yatırım yaptı.

        İzmir Ticaret Odası'ndan (İZTO) yapılan açıklamaya göre, İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi girişimcilik binasının 6'ncı katı, Alman firması CT Software Engineering tarafından kiralandı.

        Türkiye'de ilk yatırımını İzmir'de gerçekleştiren Alman mühendislik firması, Tük mühendis ve yönetici kadrosuyla şu an 10 olan çalışan sayısını, 2023 yılı sonuna kadar 50'ye çıkarmayı planlıyor.

        Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen İZTO ve İzQ Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzQ'nun en önemli kuruluş amaçlarından birinin yabancı yatırımcıları İzmir'e çekmek olduğunu ifade etti.

        Özgener, İzmir'in, nitelikli ve dinamik iş gücü ile dış ticaret kültürü ve köklü bir liman kenti olması sayesinde dünya ticaret pazarlarında öne çıktığını aktardı.

        Alman CT Software Engineering TR'nin İzQ'da yürüteceği çalışmaların İzmir'e ve Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni ettiklerini belirten Özgener, şunları kaydetti:

        "Farklı kültürleri ve iş dünyasındaki dönüşümleri hızlıca benimsememiz ve yeniliklere kolay uyum sağlamamız nedeniyle pek çok sektörde fark yaratacağımıza inancımız tam. İzQ'yu bu vizyon doğrultusunda kentimize kazandırdık. En büyük amaçlarımızdan biri, küresel bir network ile İzmir ekosistemini buluşturmaktı. Bu anlamda küresel girişimcilerin İzQ'da konumlandırılması, İzmirli girişimcilerimiz ile bir arada olması, İzQ'nun birbirinden öğrenmeye dayalı eşsiz bir ekosistem sunduğunun göstergesi."

        CT Software Engineering TR Türkiye Direktörü Emrah Çetin de mühendislik firmasının İzmir'e yatırım yapmasının en önemli nedeninin genç nüfus yoğunluğu olduğuna dikkat çekerek İzQ Girişimcilik Merkezi'nin konumu, ofis ortamı ve olanaklarının firma beklentilerini fazlasıyla karşıladığını bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa