Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Borsası (İTB), tarım alanında çalışmalar yapmak isteyen gençlere destek amacıyla "Tarım Gençlerle Yükseliyor" fikir yarışmasının yedincisini gerçekleştirecek.

        İTB'den yapılan açıklamaya göre, yarışma; tarımda sürdürülebilirlik ve rekabet gücünü arttırmak adına çağdaş tarımsal uygulamaları geliştirmek, genç kesimin tarım sektörüyle ilişkisini güçlendirmek, gençleri tarımda yenilik yaratacak ve tarımın farklı çalışma alanları ile entegrasyonunu sağlayacak fikirleri teşvik etmeyi hedefliyor.

        "Akıllı Tarım", "Çevre Dostu Tarım", "Tarımsal Pazarlama, Markalaşma ve İletişim", "Kırsal Kalkınma" ile "Bitkisel ve Hayvansal Üretim" konularında açılan yarışmaya başvurular 30 Kasım'a kadar www.itb.org.tr adresinden kabul edilecek.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme yolunda tarımın hayati rolüne dikkati çekerek, "Gençlerin tarım ve hayvancılık sektörünün içinde tutulması çözmemiz gereken çok büyük bir mesele. 131 yıldır İzmir'e ve ülke ekonomisine hizmet eden İTB olarak faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda evrensel değerler ışığında çalışmayı ilke edinmiş bir kurumuz. Başarıların tesadüflerin eseri değil, istikrarlı çalışmaların ürünü olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

        Başvuruların tamamlanmasının ardından borsa üyeleri, akademisyenler ve diğer resmi kurum temsilcilerinden oluşacak jüri tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucunda kategorilerinde birinci olan projelere 10 biner lira para ödülü verilecek.

        Ayrıca birincilik ödülleri haricinde kategori ayrımı yapılmaksızın 2 kişiye 4 bin lira mansiyon ödülü, 25 başarılı projeye 1500'er lira sergi ödülü ve 3 projeye de İzmir Tarım Teknoloji Merkezi (İTTM) hızlandırıcılık programı ücretsiz katılım hakkı ödülü verilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa