Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Seferihisar Hanımeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, üye kadınların ürettiği organik ürünler ve hazırladığı lezzetleri, "Harım'dan" isimli market ve restoranda vatandaşlarla buluşturuyor.

        İlçe merkezinde bulunan "Harım'dan" adlı hizmet noktasının açılışına AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir İl Tarım Müdürü Mustafa Özen, AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, sosyal girişimci ve şef Ebru Baybara Demir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Katılımcılar, gün boyu Harım'dan restoranda yapılan yemeklerden tadarken marketin ilk alışverişini de Çankırı yaptı.

        - Çankırı'dan kadınlara destek mesajı

        Açılışta misafirlere dağıtılmak üzere kadınlarla keşkek döven Çankırı, yaptığı açıklamada, kadın milletvekili olarak kadınlardan gelen taleplere duyarlı olduğunu, ilçedeki kooperatif oluşumunu da başından bu yana takip ettiğini dile getirdi.

        Kooperatifin 7 kadınla kurulduğunu belirten Çankırı, "Seferihisar'ın diğer üretici kadınlarına da fayda sağlayacak. Kadınlarımızı güçlendirdiğimiz zaman Seferihisar'ımız, İzmir'imiz, ülkemiz güçlenecek. Bu yüzden kadınlara ait bütün projelerde her daim yanlarında olmaya özen gösteriyorum." dedi.

        Kooperatifçilik alanında önemli başarılara imza atmış sosyal girişimci ve şef Ebru Baybara Demir da kadın girişimcileri desteklediklerini dile getirerek, şunları söyledi:

        "İklim değişikliğiyle birlikte toprak ve gıdada yaşanan değişiklikler hepimize endişe veriyor. Yakın zamanda yaşadığımız pandemi, aslında bugün yaşadıklarımızın bir provasıydı. Gıdaya erişimin ne kadar kıymetli olduğu, üretimin yerinde yapılması gerektiği noktasında bize bir uyarı verdi. Yerel kalkınma için kolektif üretimin ne kadar önemli olduğunu gördük. Bugün burada toprağa sahip kadınların bir kooperatif bünyesi altında toplanması buna önemli bir örnek. Türkiye'de bir çok tarım kooperatifi var ve özellikle kadınların kurduğu bu kooperatifin, ülkeye model olmasını diliyorum."

        Seferihisar Hanımeli Kooperatifi Başkanı Fikriye Sayarer Evin ise bu yolda kendilerini destekleyen tüm katılımcılara ve kooperatif üyesi üretici kadınlara teşekkür etti.

        AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın ise bu markanın geliştirilmesi için ellerinden gelen desteği vereceklerini aktardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa