Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Brezilya donanmasına ait "NAe Sao Paulo" isimli uçak gemisinin Aliağa'da sökümünün yapılması planına karşı İzmir ve Aliağa'da protesto etkinlikleri yapıldı.

        İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen konserde Moğollar grubu sahne aldı.

        Konser sırasında sahneye çıkarak konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İzmir'in "dünyanın hurdalığı yapılmak istendiğini" öne sürdü.

        Uçak gemisinin Türk kara sularına girmemesi gerektiğini belirten Öztunç, "Ne yapmalı? O gemiyi İzmir'e, Aliağa'ya sokmamalıyız. İzmirli nasıl ki birilerini geldiği gibi gönderdiyse o gemiyi de getirenleri de geldikleri gibi göndermeyi bilir." dedi.

        İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de kent olarak "dünyanın çöplüğü" olmama konusunda kararlı olduklarını belirtti.

        Geminin Brezilya'dan yola çıktığını söyleyen Soyer, "Bugün Ankara'da Brezilya Büyükelçiliği önünde pankartlarımızı açtık ve uyardık. Dedik ki, bu gemi İzmir'e gelmeyecek. Gemi yolda, muhtemelen 30-40 gün içerisinde varması bekleniyor. Bu gemiyi İzmir'e sokmamak için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Birçok eylem gerçekleştireceğiz. Canımız kadar sevdiğiniz, sevgiliniz kadar sevdiğiniz İzmir'e hep beraber sahip çıkacağız. O gemiye buradan bir sözümüz var, geldikleri gibi gidecekler." ifadelerini kullandı.

        Öte yandan Aliağa ilçesinde de bazı sendika ve platformlar tarafından Demokrasi Meydanı'nda eylem gerçekleştirildi.

        Ellerinde pankartlarla şehir merkezinden yürüyerek meydana gelen çok sayıda kişi, sloganlar attı, geminin ilçeye gelmemesini istedi.

        Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa