Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından yenilenerek kapasitesi artırılan Prof. Dr. Ahmet Uğur Yılmaz Gündüz Tedavi Merkezi ve Kemoterapi Ünitesi, törenle açıldı.

        DEÜ, 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesinde yenilenen ve kemoterapi uygulama standartlarının iyileştirildiği merkezde, aynı anda tedavi gören hasta sayısı 29'dan 50'ye çıkarıldı.

        Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, mesailerinin büyük bir kısmını hastanenin daha iyi hale gelmesi için verdiklerini belirtti.

        Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür eden Hotar, şunları kaydetti:

        "Kemoterapi ünitesini de içeren merkezimizdeki yenileme işlemlerine, geçtiğimiz mart ayında başlamış ve bütün çalışmalar da, üç ay gibi kısa bir süre içinde tamamlanmıştır. Yaklaşık 2 milyon liraya mal olan tadilat kapsamında 900 metrekare kullanım alanı olan kemoterapi ünitemiz yenilendi. Kemoterapi ünitemizdeki tedavi salonunun kullanım alanı ise 250 metrekareden 400 metrekareye çıkarıldı. Böylece aynı anda tedavi gören hasta sayımız da artmış oldu. Bu merkezimizde hastalarımıza ve hasta yakınlarına ayrıca sağlık çalışanı arkadaşlarımıza konforlu bir ortam sunulmuş oldu."

        Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nin sadece İzmir ve Ege Bölgesi'nde değil, hem ulusal hem de uluslararası ortamda güncel kanser tanı ve tedavisi için araştırma ve geliştirme faaliyetlerini gerçekleştiren çok önemli bir kurum olduğunu vurguladı.

        Protokol üyeleri, açılış kurdelesi kesilen merkezde incelemede bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa