Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAKAN SOYLU GENÇLERLE BULUŞTU

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir programı kapsamında 'İlk Oyum Erdoğan'a İlk Oyum AK Parti'ye' etkinliğine katıldı. TCDD Alsancak Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen programda Bakan Soylu, ilk kez oy verecek olan 18 yaşını doldurmuş gençlerle bir araya geldi. Programda gençlere seslenen Bakan Soylu, "Bugün sabah İzmir'e, 1472 polis ve jandarmamızın başlattığı, 225 uyuşturucu satıcısını yapılan dosyalar çerçevesinde gözaltına alabilmek için, Türkiye'nin birçok ilinde gerçekleştirdiğimiz Kökünü Kurutma Operasyonu'nun 36'ncısını yapmak için geldik. Her operasyonunun kendine ait bir riski vardır. Kapıyı itersiniz, arkasından ne çıkacağını bilemezsiniz. Operasyonun başarılı neticelenmesi için hep beraber geldik. 1.52 saat içerisinde neticeyi aldık. Türkiye, işgal edilmek üzere olan bir ülkeyken büyük Atatürk ve silah arkadaşları, bu ülkenin asil milleti ile kurtuluş mücadelesini gerçekleştirdi. Dünyada Kurtuluş Savaşı'nı meclisin yönettiği ender ülkelerden birisiyiz. Cumhuriyet özgürlüğü, bağımsızlığı ortaya çıkardı. Ondan sonra da cumhuriyetin kalkınma mücadelesi gerekiyordu. Türkiye'yi işgal edemeyenler Türkiye'nin kalkınma mücadelesinin önünü tıkamaya çalıştı. Kendi sözlerini hakim kılmaya çalıştılar. Türkiye'yi hareket edemeyecek, belli ekonomik kabiliyetlerden çıkamayacak bir ülke haline getirmeye çalıştılar" dedi.

        'BATI YILLARCA DOĞUYU PRANGA ALTINA ALMAYA ÇALIŞTI'

        Batının yıllarca doğuyu pranga altına almaya çalıştığını belirten Bakan Soylu, "Batı, gerek sanayi devrimi, gerek attığı diğer adımlarla birlikte hem sanayinin hem edebiyatın hem sanatın hem üniversitelerin öyle bir merkezi oldu ki, egemenlik doğduğu an batıya geçti. Batı, doğuyu pranga altına almaya çalıştı. Bir pergel var, pergelin bir ayağı sabit. Bu Mevlana metaforudur. Avrupa şunu fark etti. Eğer ben pergelin sabit ayağını Anadolu'ya yaslar, diğer ayağıyla beraber etrafımdaki coğrafyada dönersem bu coğrafyanın tamamı teslim olur. Bunun içerisinde batı-doğu, din mücadelesi vardır. Türkiye o günden itibaren hep kalkınmaya çalışan bir ülke. Büyük bir zenginlik ve varlıktan geliyorsunuz. Dünyada birçok ülkenin selam durduğu ve size saygı duyduğu bir ülkeydiniz. Bu bir karakter. Türkiye o yıllardan itibaren hep borçlanarak bunu yapmaya çalıştı. Borcu verenler de egemenlik kurmaya çalıştılar. Tahakküm etmeye çalıştılar. Türkiye bir taraftan o egemenlere hak vermemeye çalıştı, bir taraftan da kendisini büyütmeye çalıştı" dedi.

        'SİNEMALARDA HÜKÜMET MENSUPLARI İLE İLGİLİ FİLMLER OYNATILDI'

        Ülkede yapılan darbeleri hatırlatan Bakan Soylu, "Darbeyi yaptıran kimdi? 15 Temmuz'u kim yaptırdıysa. 15 Temmuz'u Amerika yaptı. 'Hükümet illegal kişilere silahlar verdi, bunları bir yere gömdürdü. Zamanı gelince bu silahlarla üniversiteli öğrencilerini öldürecek' dediler. Bundan etkilenir misiniz? O yıllarda bunlar yaşandı. 'Üniversite öğrencilerini Et Balık Kurumu'nda kıyma makinelerine atıp kıyacaklar' dediler. İnsan etkilenmez mi bundan? Darbe oldu. Türkiye'nin bütün sinemalarında hükümetin mensupları ve aileleri ile ilgili filmler oynatıldı, hepsinin aleyhinde sözler söylendi. Neden biliyor musunuz? 'Amerika iki baraj yap' dedi. Adnan Menderes 27 baraj yaptı. Arkadaşlar ben Tayyip Erdoğan ile birlikte çalışıyorum. Geçen gün yağmur yağmadığı için ne kadar üzüldüğünü, endişe içinde olduğunu bire bir yaşayan bir kişiyim" ifadelerini kullandı.

        'DÜNYA KRİZDEYKEN TÜRKİYE ALTYAPISINDAKİ YATIRIMLARI BIRAKMADI'

        Her darbenin Türkiye'yi 20 yıl geriye götürdüğünü aktaran Bakan Soylu, "İnsanlar sürekli darbenin olduğu bir ülkeye yatırım yapmak isterler mi? İnsanlar çocukları üniversiteye göndermiyorlardı. Okullara göndermiyorlardı. 'Aman dikkat et' diyorlardı. Korku dolu bir nesil yetişti. Siz şu anda her şeyin konuşulduğu, tartışıldığı bir dünyada yaşıyorsunuz. Biz öyle değildik. Sobaya gidersiniz de 'cıs' derler ya. Bir şey söylemeye çekinirdik. Her gelişme meselesi evlerde bile korkuyla konuşulurdu. Çünkü dünyadaki borç sistemini Amerika yönetiyordu ve biz borçluyduk. Şimdi özgüvenimizin sebebi nedir biliyor musunuz? Tayyip Erdoğan bütün dünyanın bugüne kadar kabul ettiği, hiç kimsenin itiraz edemediği bir alanı sarsarak geliyor. Hafif bir kendimizi toparlayıp kendimize baktığımız andan itibaren onlara ihtiyacımız kalmadı. En büyük tedirginlikleri gaz üretecek bir Türkiye. Dağlardan petrol çıkıyor, yeraltı madenleri çıkıyor. Türkiye borçlu ülkeyken altyapısına yatırımlar yaptı. Dünyanın en büyük krizinin ortasında altyapısındaki yatırımları bırakmadı" diye konuştu.

        'ATALARI NE DİYORSA BEBELERİ DE AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR'

        Bakan Soylu, "Tayyip Erdoğan için ne dediler? Muhtar bile olamaz. Tarih hiç değişiyor mu? Ne zaman biliyor musunuz bu? 28 Şubat sürecinde kendisine siyasi yasak konulduğunda. Niçin? Bir şiir okuduğu için. Dün 6'lı Masa ne dedi? 'Tayyip Erdoğan bir daha aday olamaz' dedi. Bununla onun arasında bir fark var mı? Kaç yıl geçti? Ataları ne diyorsa, bebeleri de aynı şeyi söylüyor. Ataları nasıl mağlup olmuşsa bebeleri de aynı şekilde mağlup oluyor. Şimdi Türkiye, Cumhuriyeti'nin ilk yüzyılını bütün bu badirelere rağmen, ayaklarının üzerinde durarak iyi bir bilançoyla bitiriyor. Yeni bir yüzyıl başlayacak. Biz buna 'Türkiye Yüzyılı' diyoruz. 20'nci yüzyıldaki eksiklerimizi tamamladık, 21'inci yüzyıl altyapısını yaptık. Şimdi sadece koşacağız. Üreteceğiz" dedi.

        'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TÜRKİYE'DE BÜYÜK BİR DEVRİMİN ALTINA İMZA ATTI'

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük bir zihniyet devrimi gerçekleştirdiğini ifade eden Bakan Soylu, "Özgür, uçsuz ve bucaksız her şeyi düşünebiliyorsunuz. Zihninizde bunları tasarlayabiliyorsunuz. Bizi, zihinlerimiz prangalı büyüttüler. Tayyip Erdoğan, 'Başaramazsınız dediklerini başarırız, gerçekleştiremezsiniz dediklerini gerçekleştiririz' dedi. Türkiye'de büyük bir devrimin altına imza attı. Dünya pandemide tavada kızaran balık gibi dönerken biz Çanakkale Köprüsü'nü bitirdik. Yapılan eserlerin önemli bölümünü Tayyip Erdoğan borçlanmadan yaptı. Yapişletdevret yöntemiyle ekonomik bir akıl kullandı. Her şeye karşı çıkan, Keban Barajı'na, birinci boğaz köprüsüne karşı çıkan zihniyet aynı zihniyet. Türkiye'nin büyümesine, gelişmesine, serpilmesine karşı çıkan bu zihniyet batının Türkiye'deki tahakküm zihniyetidir. Kendi içinizde maçta galip gelebilirsiniz ama Tayyip Erdoğan, batıyı mağlup etti. Bu galibiyetlerin en şereflisidir. Bir daha batıyı böyle yakalayamayız. Amerika'nın Afganistan'dan kalkan uçağı Amerika'nın iflasıdır. Toparlayamayacaklar bir daha. Gittikçe kısır döngünün içerisine girecekler. Irkçılıkla, yabancı düşmanlığıyla, üretim arasında çelişkiden çıkamayacaklar. O arada patinaj yapıp duracaklar" ifadesini kullandı.

        'AK PARTİ GENÇLİĞİ GÜMBÜR GÜMBÜR'

        AK Parti gençliğinin motivasyonuna değinen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de "AK Parti gençliği gümbür gümbür maşallah. AK Parti gençliği İzmir'de bütün programlarda bu motivasyonu, heyecanı yansıtıyor. Türkiye'de AK Gençlik rüzgarı esiyor. İnşallah seçimde gençlerde de Türkiye'de açık ara birinci olacağız. Bunu görüyorum, inanıyorum. Hedefliyoruz hep beraber inşallah. Bize soruyorlar, seçim tarihi belirginleşti seçim hazırlıkları başladı mı? diye. Biz de tebessümle karşılık veriyoruz. Bizde seçim çalışmaları bitti. Hazırız. Pandemiye ve yaşanan olumsuzluklara rağmen teşkilat 4 yıldır sahadan ayrılmadı. Bütün sandık görevlilerimiz hazır. Bunları her ay, her hafta güncelliyoruz. İzmir teşkilatları bugüne kadar hep sandıklarına sahip çıkmıştır. 'Sandık namustur' kavramından hareketle başarıyla sandıklara sahip çıkmışlardır" dedi. (DHA)Hande NAYMAN Kenan YEŞİL/İZMİR, (DHA)- DHA-Güvenlik Türkiye-İzmir Hande NAYMAN Kenan YEŞİL

        2023-01-27 22:18:11

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa