Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR, (DHA)İZMİR'de, yasa dışı su ürünleri avcılığı yaparken, tespit edilen ve polisin 'dur' ihtarına uymayıp, kaçan teknedekilere toplam 284 bin 862 TL ceza kesildi. Avlanılan 20 kasa balıkla ağlarına el koyulan teknenin ruhsatı, 3 ay süreyle alındı. 

        Deniz polisi, 18 Ocak günü saat 05.30 sıralarında, Konak ilçesi önlerinde, yasa dışı su ürünleri avcılığı yapılan tekne olduğunu belirledi. Polisin ihtarına uymayan teknedekiler, durmadı. Üç Sahil Güvenlik botu ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün 'Reis Bey' adlı teknesiyle yapılan operasyonda balıkçı teknesi durduruldu.

        İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, teknede bulunanlara 'yasa dışı su ürünleri avcılığı yapmak'tan 211 bin 619 TL, 'Çevre Kanunu' kapsamında atıklarını verdiğini beyan edememeleri nedeniyle de 73 bin 243 TL olmak üzere toplam 284 bin 862 TL ceza kesildi. Avlanılan 20 kasa balığa ve teknenin ağlarına ise el koyuldu. Teknenin ruhsatı, 3 ay süreyle alınırken, seyir emniyetine yönelik eksikliklerinden dolayı da seferden alıkoyuldu.

        Öte yandan kendisine zarar verip, ekiplere direnen tekne kaptanı, etkisiz hale getirildi; hakkında 'kolluk kuvvetine mukavemet'ten adli işlem başlatıldı. DHA-Güvenlik Türkiye-İzmir

        2023-01-19 10:48:23

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa