Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR, (DHA) - Türk futbolunun oyuncu fabrikası Altınordu, Alman medyasında gündeme geldi. Almanya'nın Güney Bölgesi'nde yayın yapan Regio TV'de İzmir temsilcisi konuşuldu. Programda başta Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) olmak üzere Altınordu Futbol Okulları (AFO), Yeşilyurt Merkez Futbol Okulu (YAFO) ve Altınordu A Takımı´nı anlatan kısa bir film yayınlandı. Programa konuk olan Altınordu Avrupa Direktörü Murat Korkmaz, Altınordu Futbol Kulübü ile yollarının nasıl kesiştiğinden bahsetti.

        Avrupa'da görev yaptığı sırada bizzat Altınordu Futbol Kulübü'nü MTU Hallen Cup'a davet etmek için İzmir´e geldiğini ifade eden Korkmaz, sonraki süreçte Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan ile tanıştığını, kulübün misyonu ve vizyonundan çok etkilendiğini ve Türkiye'ye gelerek Altınordu Futbol Kulübü'nde çalışmaya başladığını ifade etti. Program sunucusunun Altınordu'nun genç sporcularının Avrupalı genç sporcular kadar başarılı olduğunu belirtmesi ve bunu nasıl başardıklarını sorması üzerine Korkmaz, açıklamalarda bulundu.

        KORKMAZ: "TÜRK ÇOCUKLARINA GÜVENİYORUZ"

        Başkan Seyit Mehmet Özkan'ın her fırsatta, "Bu toprakların çocuklarına güveniyoruz" dediğini hatırlatan Murat Korkmaz, "Kulüp olarak misyonumuz ve vizyonumuz belli. A takımımızda sadece Türk oyuncularımız forma giyiyor. Bunun arkasında kimse ırkçılık falan aramasın. Bunun nedeni Türkiye'de futbol günlük iş olarak yaşanmakta. Bizim Altınordu organizasyonu olarak kısa vadeli planlarımız yok. Misyonumuz olarak yetiştirici bir kulübümüz ve uzun vadeli projelerimiz var. Kulüp olarak Türk çocuklarına her zaman güveniyoruz ve güvenmeye devam edeceğiz. Türk çocuklarına da imkanlar verilirse neler yapabileceğini gördük ve görüyoruz" şeklinde konuştu.

        "DÜNYANIN EN İYİ 20 TESİSİNDEN BİRİ BİZİM"

        Türkiye'nin futbolda son yıllarda istediği sonuçları alamadığını belirten Murat Korkmaz, "Türkiye, en son Katar'da yapılan Dünya Kupası'na katılamadı. Türkiye Futbol Federasyonu, Türk futbolunun geleceği için bazı stratejiler açıklamaya başladı. Tabii ki bunları uygulamaya dökmek gerekiyor. Bir ülkenin futbolunun gelişmesi için alt yapı tesislerinin iyi yapılması gerekiyor. Altınordu  Futbol Akademisi'nde (ALFA) Almanya Futbol Federasyonu'nun Alman kulüplerine koymuş olduğu 'Altyapı Mükemmeliyet Merkezi'nin tüm kriterlerini yerine getirdik. Şu anda Torbalı'daki yerleşkemiz, dünyanın en iyi 20 tesisi içinde yer almaktadır. Kulübümüzün bünyesinde hizmet veren 200 adet futbol okulumuz mevcut. Bu okullarda 7 ile 12 yaş arasında yaklaşık 21 bin minik çocuğumuz spor yapıyor. Buradaki miniklerimizi düzenlediğimiz  turnuvalarda seyrediyoruz ve en iyilerini akademimize alıyoruz. Torbalı'daki Altınordu Futbol Akademisi'nde de 115 sporcumuz yatılı olarak kalıyor. Sporcularımız 365 gün tesislerimizde kalıyor, yemeklerini yiyor, antrenmanlarını yapıyor. Bu sporculardan da hiçbir ücret almıyoruz" bilgisi verdi.

        "AKADEMİNİN YILLIK MALİYETİ 2 MİLYON EURO"

        Program yapımcısının, Altınordu Futbol Akademisi'nin yıllık maliyetinin 2 milyon Euro olduğunu duyduğunu ifade etmesi ve bunu nasıl sürdürülebilir hale getirdiklerini sorması üzerine Murat Korkmaz, şöyle konuştu: "Aynen dediğiniz gibi akademimizin maliyeti yıllık 2 milyon Euro. Bunun geri dönüşümünü sağlamamamız şart. Başkan Seyit Mehmet Özkan'ın kulübü aldığı 2012 yılından bu yana 77 genç milli sporcu yetiştirdi. Şu anda Türkiye'de oyuncu yetiştiriciliği konusunda bir numara olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Şu anda ALFA'da 34 genç milli futbolcumuz yer alıyor. Aynen Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder, Burak İnce gibi özellikle Avrupa'nın 5 büyük ligine transfer olarak kulübümüze katkı sağlayacak genç oyuncularımız var. Biz onların en iyi şartlarda gelişmesi için yatırımlarımıza devam ediyoruz."

         DHA-Spor Türkiye-İzmir

        2023-01-13 12:01:19

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa