Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nevra UÇKAÇ/ İZMİR, (DHA)- İZMİR'de, 10 Kasım Atatürk´ü Anma Günü dolayısıyla düzenlenen Ata´ya Saygı Yürüyüşü´ne katılanlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün 350 metre uzunluğundaki dev posterini taşıdı.

        İzmir Büyükşehir Belediyesi´nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün aramızdan ayrılışının 84´üncü yıl dönümü için düzenlediği Ata´ya Saygı Yürüyüşü, binlerce kişiyi bir araya getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile ilçe belediye başkanlarının da katıldığı Ata´ya Saygı Yürüyüşü, Alsancak Limanı önünden başladı. İzmirliler dev Türk Bayrağı ve Atatürk´ün 350 metre uzunluğundaki posterini taşıyarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Kortejdekiler, `Bütün hayatımızda o. Hayatta O! Eserleriyle yaşayan Ata´mızı, sonsuzluğa gidişinin 84. Yılında sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz´ yazılı pankart taşıdı. Anma programı çalışmalarını koro şefi İnanç Menekşe yönetiminde sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu´nun Ata´yı anmak üzere söylediği bir şarkıyla sonlandırıldı. (DHA)DHA-Genel Türkiye-İzmir Nevra UÇKAÇ

        2022-11-10 18:48:47

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa