Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İşyurtları'ndan önemli tasarruf adımı - İş-Yaşam Haberleri

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalı “2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları” ile ilgili genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelgede, 3 yıl boyunca kamu harcamalarında 'tasarruf'a gidileceği belirtildi.

        Bu kapsamda Adalet Bakanlığı İşyurtları Daire Başkanlığı önemli bir karar aldı. Mahkumların istihdam edildiği dev bir organizasyon olan işyurdu müdürlükleri tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin faturalandırılması artık e-fatura yöntemiyle yapılacak.

        Bu sayede, işyurdu müdürlükleri arasında veri akışının hızlı ve güvenli bir şekilde sağlanması, zaman ve işgücü israfının önüne geçilmesi, basılı fatura ile kargo veya posta masraflarının azamiye indirilmesi öngörülüyor. Uygulama ile kurum gider kalemlerinden 500 bin TL, ayrıca yüzde 40 dolayında iş gücü ve zamandan tasarruf sağlanacağı belirtildi.

        180 İŞ KOLUNDA ÜRETİM

        Cezaevlerindeki hükümlülere meslek öğretmek veya var olan mesleklerini korumak amacıyla Adalet Bakanlığı bünyesinde 1997 yılında kurulan İşyurtları Kurumu, 288 şube ve 1700 atölye ile 180’den fazla işkolunda faaliyet gösteren devasa bir organizasyona dönüştü.

        Atölyelerinde bugün mobilya, ağaç işleri, tekstil, parke taşı-beton direk, yatak-yastık-yorgan, unlu mamuller, müzik aletleri yapımı, arıcılık, ipekböcekçiliği, sebze ve meyvenin yanı sıra et ürünleri dahil pek çok alanda üretim yapılıyor. 50 binden fazla mahkûmun istihdam edildiği iş yurtlarında üretilen ürünler ile başta adliyeler ve cezaevleri olmak üzere birçok kamu kurumunun mobilya, tekstil ve gıda ihtiyacı karşılanıyor. Üretilen ürünlerin fazlası ise satılıyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa