Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bankalar ihracatçı ve imalatçı KOBİ'lere nefes kredisine hazırlanıyor - İş-Yaşam Haberleri
        .png
        .png

        Ekonomiye yeni bir nefes geliyor.Futbol kulüpleri ve kredi kartı borçlularının ardından bankalar şimdi de ihracatçı ve imalatçı KOBİ'lere sağlanacak yeni nefes kredisi ileüretici ve ihracatçı küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) ucuz ve kolay ulaşılabilir kaynağa erişecek.

        Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da dün müjdesini verdiği yeni kredi KOBİ'lere yeni bir nefes aldıracak. Yeni nefes kredisi önceki nefes kredisine benzemekle birlikte bu kez Yeni Ekonomi Programı'na (YEP) uygun olarak sadece imalatçı ve ihracatçı şirketlere ucuz kredi olanaklarının sağlanacağı ifade ediliyor.

        BU KEZ 12 BANKA KATILACAK

        Bakan Albayrak yeni nefeskredisine 12 bankanın katılacağını ifade etti. Daha önce geçen yıl hayata geçen Nefes kredisinden 50 bin KOBİ yararlanmıştı.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu ve Denizbank arasında yapılan bir anlaşma ile verilen krediden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı oda ve borsalara üye olan KOBİ’ler yararlanıyordu.

        REKLAM

        Nakdi ve Ticari bir kredi olan Nefes Kredisi 12 ay vadeli bir şekilde kullanılıyordu. Yıllık sabit faiz oranları ile 250 TL KGF başvuru ücretine sahipti. Nefes Kredisi en fazla 200 bin TL olarak kullanılıyordu. Yıllık %9,9, aylık %0,9 faiz oranı ile bu krediye ulaşılabiliyordu.

        250 TL KGF başvuru ücreti, başvuru tutarı veya kullandırdımtutarından bağımsız olarak, başvuru esnasında alınıyordu. Kredinin onaylanmaması durumunda bu tutar geri ödenmiyordu.

        NEFES KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİ?

        -KOBİ olmak,

        -Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne üye odalardan birisine üye olmak,

        -Başvuru tarihi itibarıyla en az bir yıldır faaliyet gösteriyor olmak,

        -Eczaneler, Tarım Kredi ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri, Döviz Büfesi/Bürosu, faktoringşirketleri, emlakçılar, mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler gibi sektörlerde faaliyet göstermek.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa