Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Öne Çıkanlar İstanbul'a yeni bir sanat merkezi açılıyor

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim Meydanı Metro girişindeki eski İstanbul Kitapçısı olan yeri 'Taksim Sanat' olarak sanat severlerin hizmetine açacak.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 27 Kasım saat 18'de Taksim Meydanı Metro girişinde Taksim Sanat Galerisi'nin açılışını gerçekleştirecek. 'Resmemaneti Sergisi' ile taçlanacak açılışta 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi Resim Koleksiyonu' seçkisi ile birlikte Sezer Tansuğ'un 1993'de 43 ressam arkadaşıyla gerçekleştirdiği 'Geleneksel Kültüre Çağdaş̧ Yorum 66 Kare' projesinin tamamı da sergilenecek.

        'Resmemaneti Sergisi' ile birlikte eserlerden büyük bir seçkinin yer aldığı 'Resmemaneti' kataloğu hazırlandı. Günümüz sanatçılarına, sanat tarihçilerine, araştırmacılara ve sanat severlere kaynak oluşturacak katalogda, 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi Resim Koleksiyonu'na ilişkin yetkin ve hacimli değerlendirmeyi Prof. Dr. Kıymet Giray kaleme aldı.

        Mehmet Lütfi Şen'in küratörlüğünü üstlendiği sergi ve katalogda; koleksiyonları, üslupları ve özgünlükleriyle uluslararası sanat camiasında şöhret kazanan Türk ressamların yağlı boya, sulu boya ve karışık teknikleriyle meydana getirdikleri portre, natürmort, manzara ve farklı temaları içeren resimler görülebilecek. Aşiyan'daki Tevfik Fikret Evi, Şişli Atatürk Müzesi ve Atatürk Kütüphanesi'nde muhafaza edilen koleksiyonlarda; Tevfik Fikret'in ünlü şiiriyle bütünleşen ve Abdülmecid Efendi'nin fırçasından çıkan meşhur Sis tablosu, Abdülmecid Efendi'nin yaptığı Abdülhak Hamit ve Recaizade Mahmud Ekrem portreleri, Feyhaman Duran'ın betimlediği Osmanlı padişahları, Tanzimat Fermanı, Mustafa Nuri Paşa'nın Galata Köprüsü̈ resmi, Halil Paşa'nın Kahire ve Boğaziçi peyzajları, İbrahim Çallı'nın ilk Atatürk Portresi, Şevket Dağ'ın Kızlarağası, Mıddırgıç Civanyan'ın Fırtına'sı, Fausto Zonaro'un Fırtınada Sandal ve Yelkenli tabloları, Burhan Doğançay'ın Surname-i Muradiye tablosu gibi paha biçilemeyen eserler bulunuyor.

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa