Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İsrail ordusu, İran güçlerinin Suriye'den İsrail'e 20 roket attığını duyurdu

        İsrailordusu, İran güçlerinin Suriye'denİsrail'e doğru yaklaşık 20 roket attığını açıkladı. İsrail Savunma Bakanı ise İsrail güçlerinin Suriye'deki neredeyse bütün İran hedeflerini vurduğunu söyledi.

        RUSYA AÇIKLAMA YAPTI

        Rusya Savunma Bakanlığı, İsrail’in Suriye’ye yaptığı 70 civarındaki füze saldırısının yarısından fazlasının engellendiğini bildirdi.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Suriye’de İran silahlı birliklerinin bulunduğu bölgelerin saldırılara maruz kaldığı belirtildi. Açıklamada, ayrıca Şam ve Suriye’nin güneyindeki Suriye hava savunma füze sistemlerinin konuşlandığı bölgelerin de hedef alındığı kaydedildi.

        Zarar ve kayıp konusunda herhangi bilgi olmadığı ifade edilen açıklamada, saldırılara F-15 ve F-16 tipi 28 İsrail savaş uçağının katıldığı aktarıldı.

        Bu uçakların yaklaşık 60 füze attığı, 10’dan fazla füzenin de karadan atıldığı bildirilen açıklamada, yapılan saldırıların yarıdan fazlasının ise Suriye hava savunma sistemleri tarafından engellendiğine dikkat çekildi.

        Açıklamada, İsrail’in, saldırıları gece 01.45 ile 03.45 arasında gerçekleştirdiği belirtildi.

        "NEREDEYSE BÜTÜN HEDEFLER VURULDU"

        İsrailordusundan yapılan yazılı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü'nün Suriye'denİsrailişgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki üslere doğru yirmi kadar roket attığı belirtildi.

        Atılan tüm roketlerinİsrailhava savunma sistemi Demir Kubbe tarafından havada etkisiz hale getirildiği ifade edilen açıklamada, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca, "İsrailordusu bunu vahim bir olay olarak görmektedir ve çeşitli senaryolara hazırlıklı olmaya devam etmektedir." ifadesine yer verildi.

        İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Suriye'deki 'neredeyse bütün İranhedeflerinin' vurulduğunu ifade ederken, 'Umuyorum bu bölüm sona ermiştir' açıklamasında bulundu. Lieberman, hiçbir İran füzesinin İsrail kontrolündeki alana düşmediğini öne sürdü. Lieberman, İran'ın İsrail'i Suriye'ye döndürmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

        REKLAM

        AA'nın haberine göre İsrailordu sözcülüğünden bir yetkili de Golan Tepeleri'nde sirenlerin çaldığını söylemişti ancak nedeni hakkında bilgi vermemişti.

        İSRAİL SURİYE'NİN GÜNEYİNE SALDIRDI

        Öte yandanİsrail'in, Suriye'nin güneyindeki Kuneytra iline bağlı Baas ve Hadar bölgelerine tank atışları ve hava akınları düzenlediği belirtildi.

        Suriye'nin Kuneytra ilindeki yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre,İsrailgüçleri işgal altında tuttuğu Golan'dan Suriye'nin güneyinde yer alan Beşşer Esed rejiminin kontrolündeki Kuneytra iline bağlı Baas ve Hadar kentine tank atışları düzenledi.

        Rejim güçlerinin çoklu roketatarlar ile karşılık vermesinin ardındanİsrailsavaş uçakları Baas kentinin çevresindeki bölgelere ve Kuneytra ilinin kuzey kırsalındaki Tel Ahmar bölgesine saldırlar düzenledi.

        İRAN YALANLADI

        İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Üyesi Muhammed Cevad Cemali, Suriye'den İsrail'e düzenlenen roket saldırısının İran güçleri tarafından yapıldığı iddialarını yalanladı.

        İran Meclisi Haber Ajansı'na (ICANA) konuşan Cemali, İran'ın Suriye'de üssünün bulunmadığını öne sürerek Devrim Muhafızları'nın bu ülkeden İsrail'e yönelik roket saldırısı düzenlediği iddialarını reddetti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa