Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen Türkçe Yaz Okulu programı kapsamında Isparta SDÜ ev sahipliğinde Türkçe eğitimi alan 14 ülkeden gelen 24 öğrenci, Keçiborlu Kuyucak’taki lavanta bahçeleri ile gülyağı ve lavanta üretim tesislerini gezdi. Gezi sayesinde Isparta’nın gül ve lavantası, aynı anda 14 ülkeye tanıtılmış oldu.

        YEE tarafından düzenlenen Türkçe Yaz Okulu programı kapsamında 118 ülkeden bin öğrenci Türkiye’ye geldi. YEE'nin Türkçe öğrenimi ve Türk kültürünü dünyaya tanıtmak amacıyla her yıl düzenlediği Türkçe Yaz Okulu (TYO) kapsamında gelen 14 ülke vatandaşı 24 öğrenci, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) ev sahipliğinde yapılan gezide gül ve lavantayı yerinde tanıdı.

        Dünya gül yağı ihtiyacının yüzde 65’lik kısmı ile Türkiye’deki lavanta ihtiyacının yüzde 80’ini tek başına karşılayan Isparta’da misafir olan 24 öğrenci, ‘Lavanta Kokulu Köy’ olarak anılan Keçiborlu Kuyucak köyü ile Keçiborlu’daki gül yağı üretim fabrikasını gezdi.

        SDÜ TÖMER Müdür Yardımcısı Kahraman Kılavuz ve YEE Türkçe Okutmanı Kadriye Hoşgör koordinesinde gerçekleştirilen geziler kapsamında, Isparta gülü ve lavantası dünyanın 14 farklı ülkesinden gelen öğrencilere tanıtılmış oldu.

        Lavanta bahçeleri ile gülyağı ve lavanta ürünleri üretim tesislerini gezdiler

        Gezi kapsamında ilk olarak lavanta bahçelerini gezen 24 misafir öğrenci, açık fotoğraf stüdyosu konumundaki alanlarda doyasıya fotoğraf çektirdi. Bahçelerde, gezi rehberleri ve koordinatörlerden lavanta ile Isparta’daki hasat hakkında da bilgi alan öğrenciler, daha sonra Keçiborlu’daki gülyağı ve lavanta ürünleri üretim tesislerini gezdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Isparta İlçeleri
        Tüm Isparta Haberleri
         Isparta

        Isparta

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa