Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası İspanya İspanya'da fatura Lopetegui'ye - Dünya Kupası haberleri - 2018 Dünya Kupası Haberleri

        Dünya Kupası’nın en büyük favorilerinden biri olmasına rağmen son 16 turunda ev sahibi Rusya’ya penaltılarla elenen Rusya’da ortalık karıştı. İspanyol basını, turnuvanın başlamasına kısa bir süre kala Real Madrid’in başına geçtiği açıklanan Julen Lopetegui’yi hedef tahtasına oturttu.

        ABC Gazetesi, Koke’nin kaçırdığı penaltı sonrası yüzünü kapattığı fotoğraf eşliğinde “Elveda Dünya Kupası” manşeti ile çıktı.

        Haberde, İspanya’nın elendiği belirtilerek, “Güçsüz takım, Rusya karşısında Lopetegui’nin ayrılışının yol açtığı yükü kaldıramadı” denildi.

        El Pais ise ilk sayfadan verdiği “Zayıf İspanya, Rusya maçında DünyaKupası’ndaki başarısızlığını tasdik etti” başlıklı haberde, takımın maçlara Lopetegui’nin görevden alınmasının etkisi altında başladığını,Portekiz’le berabere kaldığını, İran’ı yense de Fas karşısında kazanamadığı hatırlatıltı.

        ‘RUHSUZ İSPANYA’

        İspanya’nın önde gelen spor gazetelerinden Marca, elenmeyle ilgilihaberini “Eve dönüş” manşeti ile verdi. Gazetede, “Hırssız, derinliksiz,ruhsuz ve neşesiz İspanya, Rusya karşısında penaltılarda kaybetti” ifadeleri kullanıldı.

        Gazete, elenmenin 10 sebebini sıraladığı haberine ise kaleci David De Gea’nın performansı ile başladı. İkinci sebep olarak teknik direktörJulen Lopetegui’nin Dünya Kupası’nın başlamasına bir gün kala Real Madrid’le haber vermeden anlaştığı için görevden alınması gösterildi.Bunun Lopetegui’ye güvenen takımı sarstığı ve bu depremi oyuncuların kaldıramadığı öne sürüldü.

        EV KABUSU

        İspanya, Rusya yenilgisiyle birlikte büyük turnuvalarda 9. kez ev sahibitakımla oynarken, bu müsabakaların tamamından boynu bükük ayrıldı. Boğalar, 2018’de Rusya’nın yanı sıra, 2005’te Portekiz, 2002’de GüneyKore, 1996’da İngiltere, 1988’de Almanya, 1984’te Fransa, 1980’de İtalya, 1950’de Brezilya ve 1934’te İtalya karşılaşmalarını kaybetmişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa