Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer İşitme engellilerde hedef yeniden Avrupa şampiyonluğu - Futbol Haberleri

        Ay-yıldızlı ekip, Cebeci Stadı'nda MKE Ankaragücü 21 Yaş Altı Takımı ile hazırlık karşılaşması yaptı.

        Milliler, 1-16 Haziran tarihlerinde Girit'te gerçekleştirilecek şampiyona öncesi son kampını İstanbul'da yapacak.

        Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, yaptığı açıklamada, eleme grubunu birinci olarak tamamlayan milli takımın turnuvaya favori olarak gideceğini söyledi.

        İşitme engelli millilerin, 2012'den beri süre gelen bir başarı alışkanlığı olduğunu belirten Kihtir, "Bu takımın iki dünya, bir Avrupa, bir de olimpiyat şampiyonluğu var. Hazırlıklarımızı devam ettiriyoruz. Teknik heyete ve sporculara güveniyorum. Yeniden şampiyon olup ülkeye döneceklerine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy ise milli takımın buralara gelmesinde iki federasyon arasında uzun yıllardır kurulu ilişkiler ve stratejik iş birliğinin büyük bir önemi olduğunu dile getirdi.

        TFF'nin hem finansal hem de tesis açısından destek verdiğini vurgulayan Gürsoy, "Ay-yıldızlı ekip son kampını TFF'nin İstanbul'daki Riva tesislerinde gerçekleştirecek. En son katıldıkları Avrupa ve dünya şampiyonaları öncesinde de burada kamp yapmışlardı. Riva'nın bir uğuru olduğuna inanıyorum. İnşallah bu turnuvadan da kupayla dönecekler." şeklinde konuştu.

        "ŞAMPİYONLUK UNVANIMIZI KORUMAK İSTİYORUZ"

        İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü C, Ankaragücü ile yaptıkları karşılaşmanın takımın yapabileceklerini ve eksiklerini görmeleri açısından önemli olduğunu kaydetti.

        İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Metin, "2015'te Hannover'de Avrupa şampiyonu olduk. Bu unvanımızı korumak istiyoruz." dedi.

        Ankara'da iki hazırlık maçı daha yapmayı planladıklarını kaydeden Metin, şöyle devam etti:

        REKLAM

        "Ankara'daki kamp sürecini mümkün olduğu kadarıyla hazırlık maçlarıyla geçiştireceğiz. 23 Mayıs'ta Riva'da son kampımızı yapıp Girit'e hareket edeceğiz. Orada bizi zorlu rakipler bekliyor. İlk 8'e girdiğimiz zaman Dünya Şampiyonası'na ve olimpiyata katılma hakkı elde ediyoruz. Yani grubumuzda 1. veya 2. olmamız gerekiyor. Bizim ilk hedefimiz gruptan çıkmak. Sonuç olarak da kupayı almayı hedefliyoruz."

        Milli takım kaptanı Murat Şimşek ise şartlar ne olursa olsun sadece turnuvaya motive olduklarını vurgulayarak, amaçlarının Türkiye'ye kupa ve madalyalar kazandırmak olduğunu söyledi.

        A Grubunda Danimarka, İrlanda ve Macaristan ile eşleşen Türkiye'nin maç programı şöyle:

        3 Haziran Pazartesi:

        18.00 Türkiye - Danimarka

        5 Haziran Çarşamba:

        18.00 İrlanda - Türkiye

        7 Haziran Cuma:

        18.00 Macaristan - Türkiye

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa