Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Irak'ta oy verme işlemi başladı

        Başkent Bağdat'ın yanı sıra Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve ülkenin diğer kentlerinde kurulan seçim merkezleri sabah erken saatlerde kapılarını seçmene açtı.

        Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komiserliği, sabah 07:00’de başlayan oy verme işleminin akşam saat 19:00'a kadar süreceğini duyurdu.

        AA'nın aktardığına göre; oy verme işleminin parmak iziyle yapılması ve elektronik düzlemde gerçekleşmesi nedeniyle, seçmenler sürecin uzayacağını göz önünde bulundurarak erkenden sandık başına gidiyor.

        Irak, terör örgütü DEAŞ'tan sonra 5. kez gerçekleştirilen genel seçimlere ekonomik kriz, evine dönemeyen binlerce sığınmacı, siyasi kutuplaşma ve güvenlik sorununun gölgesinde giriyor.

        REKLAM

        37 milyon nüfuslu Irak'ta, yaklaşık 24 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor.

        TÜRKİYE'DEN IRAK'A GİRİŞ ÇIKIŞLAR 24 SAATLİĞİNE DURDURULDU

        Irak'ta yapılan genel seçimler nedeniyle bu ülke tarafındaki İbrahim Halil Gümrük Kapısı, 24 saatliğine yolcu ve araç trafiğine kapatıldı. Türkiye'den Irak'a gitmek isteyenler, Habur Kara Hudut Gümrük Kapısı'nın da kapalı olması nedeniyle Şırnak'ın Silopi ilçesinde bekletiliyor.

        Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Kara Hudut Gümrük Kapısı ve Irak tarafında bulunan İbrahim Halil Gümrük Kapısı, komşu ülkede bugün başlayan genel seçimler nedeniyle, karşılıklı olarak kapatıldı. Dün gece saat 00.00 itibarıyla yolcu ve araç geçişine kapatılan gümrük kapısının, 24 saat süreyle kapalı kalacağı öğrenildi. Türkiye'den Irak'a gitmek isteyen yolcular, dün gece kapatılan İbrahim Halil Gümrük Kapası'ndan geri gönderildi. Habur Sınır Kapısı'nda bekleyen bazı yolcular, seçimlerden haberleri olmakları için beklediklerini ve kapı açılıncaya kadar gümrük sahası önünde duracaklarını söyledi. Iraklı yetkililer, İbrahim Halil Gümrüğü´nün bu gece saat 00.00 itibarıyla yolcu ve araçlar geçişine açılacağını duyurdu. Kapının kapalı olması nedeniyle Irak'a gidemeyen yolcular Silopi'ye gönderilirken, kamyon ve TIR'lar ise tır parkında bekletiliyor.

        IRAK'TA SEÇİM MERKEZLERİNE SALDIRI GİRİŞİMİ

        Irak'ın doğusundaki Diyale'de seçim merkezine saldırı girişiminde bulunan 2 DEAŞ militanı güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.

        Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, terör örgütü hem Kerkük hem de Diyale illerinde seçim merkezlerine saldırı düzenlemeye çalıştı. Diyale iline bağlı Cerf el-Milh ilçesindeki oy kullanma merkezine girmeye çalışan 2 intihar bombacısı, etkisiz hale getirilirken, Kerkük'te de seçim merkezine kimliği belirsiz kişiler tarafından döşenen patlayıcının da etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

        Irak genelinde yarın yapılması planlan milletvekili seçimleri öncesi terör örgütü DEAŞ seçim merkezileri, seçmenleri ve adayları öldürmekle tehdit etti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa