Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Irak Başbakanı İbadi: Kürtlere karşı savaş başlatmayacağız

        Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, silahlarını halka doğrultmayacaklarını ve Kürtlere savaş başlatmayacaklarını söyledi.

        Devlet televizyonunda açıklamalarına yer verilen İbadi, "Orduyu halka karşı kullanmayacağız ve Kürtlere karşı savaş başlatmayacağız." dedi.

        "Irak'ın birliğini korumak da görevimiz" diyen İbadi, anayasanın uygulanması, vatandaşların güvenliğinin sağlanması ve milli servetin korunmasına önem verdiklerini vurgulayarak tüm bunların da kendi sorumlulukları dahilinde bulunduğu ifade etti.

        Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, dün yaptığı açıklamada Irak merkezi hükümetinin Kerkük vilayetine yönelik operasyon hazırlığında olduğunu ileri sürmüştü.

        REKLAM

        Irak merkezi hükümeti sözcüsü Sadi Hadisi ise "Kerkük'e askeri saldırı" iddiasını yalanlamıştı.

        "IKBY İLE GÖRÜŞMEK İÇİN ŞARTLARIMIZ VAR"

        Irak merkezi hükümetinden Kuzey Irak'taki referandum sonrası gerginliklerle ilgili son bir açıklama geldi. Hükümet sözcüsü, IKBY'nin şartlarını kabul etmek için şartları olduğunu açıkladı.

        HAŞDİ ŞABİ'DEN ASKERİ SEVKİYAT

        Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Batı Cephesi Peşmerge Komutanı KemalKerküki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Haşdi Şabi'nin son üç güç içerisindeKerkük'ün kuzeybatısına ağır silahlarla askeri sevkiyat yapmaya başladığını ileri sürdü.

        Haşdi Şabi'nin konuşlandığı bölgede daha önce terör örgütü DEAŞ'ın yer aldığını belirtenKerküki, aralarındaki mesafenin yaklaşık 500 metre olduğunu söyledi.

        Kerkük'te Havice operasyonu bitmesine rağmen Haşdi Şabi'nin bölgeye askeri sevkiyatının devam ettiğini aktaranKerküki, "Özellikle dünden itibaren bölgeye top, tank ve çok sayıda silah konuşlandırıldı. Operasyon bitmişse bu kadar ağır silahın özellikle Peşmerge güçlerinin karşısına konuşlandırılması manidardır." iddiasında bulundu.

        REKLAM

        IRAK ORDUSUNDAN KERKÜK SINIRINA 3 BİN ASKER

        DHA haber ajansı da, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) referandum sonrasında, Irak Ordusu'ndan 3 bin kişilik bir birlik Kerkük sınırına yerleştiğini duyurdu. Irak birliğinin Kerkük'e yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta konuşlandığı gözlenirken, kent çevresinde de yoğun bir hareketlilik yaşanıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa