Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji iPhone Xs ve Xs Max kullanıcıları internete bağlanamıyor! Apple'a şikayet yağdı - Teknoloji Haberleri

        Teknoloji devi Apple'ın tanıttığı ilk günden beri tartışmaya konu olan yeni telefonları iPhone XS ve XS Max, bu sefer yaşanan bir sorunla gündeme geldi. Öyle ki, dünyanın farklı bölgelerindeki iPhone Xs ve Xs Max kullanıcıları, telefonların internet bağlantısından şikayetçi. Sosyal medya hesaplarında ve konuyla ilgili forumlarda şikayetlerini dile getiren binlerce iPhone Xs ve Xs Max kullanıcısı, Apple'dan telefonlarının Wi-Fi ve hücresel veri sorunlarının çözülmesini talep ediyor.

        ANTENDEN KAYNAKLANIYOR

        Kullanıcılara göre, Apple'in en son telefonları bağlandıkları Wi-Fi ağlarının sinyallerini kaybediyor. Sonrasında ise telefonların yeniden aynı Wi-Fi ağı ile bağlantı kuramadığı kaydediliyor. Söz konusu problemin 4 adet "yetersiz" dahili anten nedeniyle gerçekleştiği öne sürülüyor. Sorunun kaynağı ise henüz resmi olarak açıklanmış değil.

        REKLAM

        GÜNCELLEME YETMEYEBİLİR

        iPhone kullanıcılarını mağdur olmasına neden olan durum, Apple için yeni değil. Amerikalı teknoloji devi ve dünyanın en değerli şirketi 2016 yılında satışa sunduğu iPhone 7 modelinde de müşterilerine benzer bir sorun yaşatmıştı. O dönemde mağduriyetleri gidermek için elini çabuk tutan Apple'in bu sefer nasıl bir yol izleyeceği merak konusu. Çünkü, 2016'da sorun basit bir yazılım güncellemesi ile çözülürken, bazı uzmanlara göre güncel sorun akıllı telefondaki donanımsal hatalardan kaynaklanıyor. Bu da, sorun yaşayan cihazların Apple tarafından geri çağırılmasına yada cihazların yenileri ile değiştirilmesine neden olabilir.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa