Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İngiltere'de kurumlar vergisinde indirim yapılmayacak - İş-Yaşam Haberleri

        İngiliz Ticaret Odaları Birliği’nin (CBI) yıllık konferansında konuşan Başbakan Boris Johnson, gelecek senenin nisan ayındakurumlarvergisinin yüzde 19’dan 17’ye indirilmesi yönündeki planın erteleneceğini kaydetti.

        Başbakan Johnson, “Hatırlatayım; bu şeklide 6 milyar sterlini Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) gibi İngiliz halkı için öncelikli olan alanlara yatırabileceğiz. Biz zaten daha öncekurumlarvergisini yüzde 28’den 19’a çekmiştik” ifadelerini kullandı.

        'EN DÜŞÜK SEVİYEDE'

        Başbakan Johnson, hükümetinkurumlarvergisinin daha da aşağı çekilmesi yönündeki planını rafa kaldırmasına rağmen, ülkedekurumlarvergisinin mevcut haliyle gelişmiş ekonomiler içerisinde en düşük seviyede olduğunu hatırlattı.

        İngiltere’de 2010'dan beri iktidarda olan Muhafazakar Parti, 12 Aralık’ta yapılacak erken seçim öncesinde sorunları giderek artan ulusal sağlık sistemine yılda 20 milyar sterlin yatırım yapmanın sözünü veriyor.

        Ana muhalefetteki İşçi Partisi isekurumlarvergisini yüzde 26’ya çıkararak buradan elde edilecek gelirin ülkenin sağlık, eğitim gibi öncelikli alanlarında kullanılacağı vaadinde bulunuyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa