Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika İnce: 6'lı masadan uzlaşı çıkmaz
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Habertürk'ten Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtladı.

        Siyasi partilerin genel başkanlarına mektup yazdığını belirten Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce, "Bizim bitkisel, hayvansal üretim su güvenliğinin sürdürülmesi için Memleket Partisi çözüm önerileri diye bir rapor hazırladık. Bütün siyasi parti genel başkanlarına mektup yazdım. Dedim ki, size gelip bu çözüm önerilerini sunmak istiyorum. DSP ile randevulaştık. Yeniden Refah Partisi'yle randevulaştık. Gelecek Partisi'yle randevulaştık. Sayın Bahçeli ile bayram öncesinde telefonla görüştüm. Kendisi aradılar, bayramdan sonra görüşelim dediler. Bunun siyasetini yapmadan anlatmak istiyorum. Eksiğimiz gediğimiz varsa gidersinler, ilave yapsınlar. Kim randevu verirse konuşacağız. Başka konularda da konuşuruz" ifadelerini kullandı.

        Önceki dönem Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili olarak konuşan İnce, CHP yönetimini eleştirerek şu ifadelere yer verdi: Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesi sistemi çökmüş bana sonuçları bildiremiyorlar. Bugün olsa şunu yapardım, bana yapılanları gördükten sonra. O gün partiye kıyamadım. Partinin önüne giderdim, 'Aziz Türk milleti bakın sistemleri çöktü, ikinci tura kaldım mı, kalmadım mı bilmiyorum. O gün istifa ederdim. 1 milyon kişi partinin önüne gelirdi.

        İnce'nin konuşmalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

        "İMAMOĞLU'NUN GEZMESİ BÜYÜK RİSKTİR"

        58 yaşındayım. Bir kurban bayramında askerdeyim. Bütün ramazan ve kurban bayramlarında arefe akşamı babamın evindeydim. Ben böyle yaşıyorum. Sayın İmamoğlu'nu eleştirenler Erdoğan'ı eleştirmiyorsa çifte standarttır bu. Belediye başkanının gezmesi, hangi gazeteciyi davet edeceği kendi bileceği bir iş. Ama şunu söyleyeyim, gezmesi büyük risktir. İstanbul'da sel, yangın, deprem olur. Büyük risktir. Takdir kendisine aittir.

        REKLAM

        "PARTİMİZİN ADAYI İÇİN SANDIK KOYACAĞIZ"

        Önceden siyasi partilerin genel başkanları televizyonda görüşlerini anlatırlardı. Bu tartışmalar yok oldu. Cumhurbaşkanının nasıl seçileceği belli. Anayasa, yasalar ortada. Peki Cumhurbaşkanı adayının nasıl olacağı belli mi? Belli değil. Bizim partimizde kuralları var bunun. Partimizin tüzüğüne yazdık. Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen partinin bütün üyelerinin önüne sandık koyacağız, bu sandıktan kim çıkarsa.

        "6'LI MASADAN UZLAŞI ÇIKMAYACAK"

        Ben 6'lı ittifaktan uzlaşı çıkacağından inanmıyorum. Biri kamulaştıracağız diyor, öteki bu çağda olmaz diyor. Biri Suriyelileri göndereceğiz diyor, diğeri gönderemezsin diyor. Ergenekon'da birisi dosyayı yeniden açacağız diyor diğeri ertesi gün rahmetli Ali Tatar'ın ziyaretine gidiyor. Laiklik konusunda tek kelime konuşamıyorlar. Eğitimi tarikatlara, cemaatlere bırakacaklar mı, bırakamayacaklar mı tek kelime edemiyorlar. Biz Memleket Partisi olarak bırakmayacağız. Eğitimi bilimsel laik bir hale getireceğiz. Suriyelileri göndereceğiz. Bir başka örnek cem evlerini konuşamıyorlar. Atatürk'ü tartışacak mısınız, tartışmayacak mısınız? Sözde Ermeni soykırımını tanımıyorum diye yazacaksınız. Uzlaşma metnine 'tarihi gerçekler' diye yazamazsınız.

        "İKİNCİ TURA KALIRSA KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLERİM"

        Demokratik yollarla, sandıkla gitmesini istiyorum. Erdoğan yorgun. Artık yorgun, Türkiye'nin sorunlarını çözemez. Fakat tek hikayemiz Erdoğan'ı göndermek olursa onu gönderirsin ama kendin de kısa sürede gidersin. Onun için eğitim, Suriyeliler, laiklik, yolsuzluk, kamu ihale konusunda anlaşmak lazım. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa tabii ki Kılıçdaroğlu'nu desteklerim. Ama ben kalırsam onlardan da destek beklerim. Gerekirse ikinci tur için partimizde üyelerimizin önüne sandık koyarız. Çünkü Erdoğan'ın Türkiye'ye vereceği artık bir şeyi kalmadı.

        "SİYASİ LİDERLERE MEKTUP YAZDIM"

        Siyasi parti genel başkanlarıma mektup yazdım. Bizim bitkisel, hayvansal üretim su güvenliğinin sürdürülmesi için Memleket Partisi çözüm önerileri diye bir rapor hazırladık. Bütün siyasi parti genel başkanlarına mektup yazdım. Dedim ki, size gelip bu çözüm önerilerini sunmak istiyorum. DSP ile randevulaştık. Yeniden Refah Partisi'yle randevulaştık. Gelecek Partisi'yle randevulaştık. Sayın Bahçeli ile bayram öncesinde telefonla görüştüm. Kendisi aradılar, bayramdan sonra görüşelim dediler. Bunun siyasetini yapmadan anlatmak istiyorum. Eksiğimiz gediğimiz varsa gidersinler, ilave yapsınlar. Kim randevu verirse konuşacağız. Başka konularda da konuşuruz.

        "O GECE İSTİFA ETMELİYDİM"

        Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesi sistemi çökmüş bana sonuçları bildiremiyorlar. Bugün olsa şunu yapardım, bana yapılanları gördükten sonra. O gün partiye kıyamadım. Partinin önüne giderdim, 'Aziz Türk milleti bakın sistemleri çöktü, ikinci tura kaldım mı, kalmadım mı bilmiyorum. O gün istifa ederdim. 1 milyon kişi partinin önüne gelirdi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa