Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş sahur vakti! 2018 Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş'da ilk imsak saati

        Ramazan ayının ilk buluşması 16 Haziran gecesi sahur ile gerçekleşecek. Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş’da bugün ilk kez sahura kalkıp niyet edeceklerin merak ettiği sahur vakti saat kaçta olacak? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden alınan bilgilerle hazırladığımız 2018 Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş sahur vakitleri...

        IĞDIR, ISPARTA, KAHRAMANMARAŞ SAHUR VAKTİ 2018

        Ramazan ayının ilk orucuna niyet bu gece edilecek. Diyanet’in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 16 Mayıs Çarşamba Iğdır'da sahur vakti (imsak) 02:58, Isparta'da 04:03, Kahramanmaraş'da 03:38 olarak görülüyor. İmsak vaktinde okunacak ezanla birlikte Ramazan’ın ilk orucuna niyet edilecek.

        RAMAZAN ÇÖREKLERİ TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI

        Kahramanmaraş’ta iftar sofralarının vazgeçilmezi Ramazan çöreği tezgahlardaki yerini aldı.

        Kahramanmaraş’ta Osmanlı döneminden beri üretilen geleneksel Maraş çöreği, vatandaşlar için iftar sofralarının vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Özel karışımla hamur haline getirilen ve daha sonra taş fırınlarda pişirilen Maraş çöreği, tok tutma ve hazmı kolaylaştırmasıyla dikkat çekiyor. Çörek, taleplerin artmasıyla yumuşak, tuzlu, şekerli, cevizli, tereyağlı, çikolotalı, üzümlü ve pekmezli çeşitlerde üretilerek müşterilerin beğenisine sunuluyor.

        Çörek ustası Ahmet Gizir, özellikle iftar sonrasında hoşaf ile yenilen çöreğe taleplerin arttığını belirterek, “Yumuşak çöreklerimize talep daha çok yüksek. Genellikle yumuşak çöreklerimizi Ramazan ayına girmeden son iki gün içine sığdırıyoruz. Yumuşak çörek, sürekli yapılması gereken bir ürün ve Ramazan girmeden yoğun ilgi görüyor. Maraş çöreği geleneksel bir ürünümüzdür. Buradan yurt dışına ve ülke geneline satışlarımız oluyor. Farklı tatlarda çöreklerimiz de var. Zeytinyağlı, çikolatalı ve fıstıklı ürünler talep görüyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz çörek yemeğe” diye konuştu.

        Çörek ustası İbrahim Sarı ise, “Bu çöreğin lezzetini tarif edebilmek için ustalık gerekiyor. Bu çörek bizim Kahramanmaraş’a özgü bir üründür. Biz de elimizden geldiği kadar kaliteli hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa