Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DOĞU Anadolu Bölgesi'nin Çukurovası olarak bilinen Iğdır'da sıcaktan bunalan çocuklar ve gençler, serinlemek için pis suyun aktığı kanallarda yüzüyor.

        Hava sıcaklığının 42 dereceye çıktığı Iğdır'da çocuklar ve gençler, kent merkezinin çevresinden geçen tarla sulamasında kullanılan kanallara girerek serinliyor. Gençler, hastalanmaktan korkmadıklarını, serinlemek için yıllardır bu sulara girdiklerini söyledi. Havaların çok sıcak olduğunu ifade eden bir genç, "Su pis ama yutmadığımız sürece problem yok. Küçük bir yer olduğu için boğulma tehlikeside çok az. Iğdır'da bir tane yüzme havuzu var o da paralı. Paramız olsa elbette burada girmeyiz" dedi.

        Akan pis su kanallarının deniz veya havuz gibi kullanılmasının çok tehlikeli olduğunu ifade eden Iğdır Devlet Hastanesi Enfeksiyon Uzmanı Dr. Hatun Öztürk Çerik ise şunları söyledi:

        "Yaz mevsimi nedeniyle Iğdır'da bulunan su kanallarında insanlar yıkanarak serinliyor. Bu yıkanmalar boğulmalara da neden olmaktadır. En önemlisi enfeksiyon hastalığına yol açmaktadır. Bu sulardan insanlar cilt, göz, kulak enfeksiyonuna yakalanabilirler. Su kanalına girenlerde ateş, karın ağrısı, gibi hastalık belirtileri olabiliyor. Bu su kanalları mikrop ve hastalık saçmaktadır, Çünkü her türlü atık madde suyun içinde var. Aileler çocuklarını bu kanallarda yıkanmasına müsaade etmemelidir. Özellikler gözlerde kapacağı mikrop büyük tehlike arz etmektedir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Iğdır İlçeleri
        Tüm Iğdır Haberleri
         Iğdır

        Iğdır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa