Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İddia: "İran'ın Türkiye'deki İsraillilere saldırı girişimi önlendi"
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İsrail basınında yer alan haberlerde, Türkiye'de, İranlı bir grubun İsrailli hedeflere yönelik saldırı planlarının İsrailli ve Türk güvenlik yetkilileri tarafından önlendiği öne sürüldü.

        Türkiye'de faaliyet yürüten İranlı bir grubun geçen ay İsrailli hedeflere yönelik saldırı planları İsrailli ve Türk güvenlik yetkililer tarafından önlendi.

        İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrailli bir kaynak, yaklaşık bir ay önce İsrail’in Türk yetkililere ihbarı sonrasında saldırının ortaya çıktığını söyledi.

        İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI LAPİD'DEN UYARI

        Reuters'ın aktardığı habere göre, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İstanbul'u ziyaret eden İsrail vatandaşlarının "en kısa sürede" İstanbul'dan ayrılmaları konusunda uyarıda bulundu.

        Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Lapid, İsrail vatandaşlarını İran tehdidine karşı uyardı. Lapid, "İsraillileri hayati bir ihtiyacınız yoksa İstanbul'a uçmamaya çağırıyoruz. Halihazırda İstanbul'daysanız, mümkün olan en kısa sürede İsrail'e dönün." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Diğer yandan, Mayıs ayının sonunda İsrail, İran Devrim Muhafızları'ndan Albay Hassan Sayid Khodaei'nin evinin önünde suikasta uğraması sonrasında Türkiye'ye seyahat uyarısında bulunmuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa