Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Hiç tanımadığınız bir şehri yakından tanımak istiyorsanız restoranlarına, barlarına, halk pazarlarına, kafelerine gitmeli, sokak tezgahlarını gezmelisiniz. Gurmeliğiniz varsa, o bölgenin en iyi ve en taze ürünlerini pişiren şeflerin mekanlarını, ev yemekleri yapan sokak aralarındaki restoranları, atıştırmalıklarla ilgili fikir verebilecek, örneğin tarihi fırınları ya da pastaneleri ziyaret edebilirsiniz.

Dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde yeme içme kültürü peşinde koşmak, o şehrin geçmişi ve kimliği hakkında çok şey söyler. Her mutfağın kendi hikayesi vardır. Ne yersek oyuz cümlesinin ne ifade ettiğini daha iyi anlarsınız.

Yeme içme konusuna odaklanmış gezginler bile, bu şehirlerin en iyilerini sıraya dizmek konusunda zorlanabilir. Ancak şarap ve yemek konusunda eşsiz tarifler, benzersiz lezzetler ve öneriler sunan Food & Wine dergisinin yemek ve seyahat uzmanları, 2024 yılı için, hiç de zorlanmadan en iyileri listelemişler ve İstanbul'u listenin ikinci sırasına yerleştirmişler. Japonya'dan 3 şehir listede.

Yeme içme kültürü, bir seyahat rotası çizebilir. Bazı şehirler arzu nesnesidir, unutulmayacak mutfak deneyimleri sunarlar, hayatımızın ilerleyen safhalarında tekrar tekrar gidebilmek için planlar yaparız. Aşağıda Food & Wine uzmanlarının seçtiği yeme içme anlamında dünyanın en iyi 13 şehir listesini ve İstanbul ile ilgili düştükleri notu göreceksiniz.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua