Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Hrant Dink davasında yeni gelişme

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Ali Fuat Yılmazer’in “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, Ramazan Akyürek’in de “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme ve Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarından da hakkında tutuklama kararı bulunduğunu belirterek bu suçlara yönelik olarak tutuklu kaldıkları süre ve bu suçlardan ön görülen ceza miktarını dikkate alarak tahliyelerine karar verdi.

        Yılmazer ve Akyürek’in, Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin suçlardan tutuklulukları devam ediyor.

        Habertürk’ten Serdar Kulaksız’ın haberine göre, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Yavuz Karakaya, Ercan Gün, Hamza Celepoğlu, ve Muharrem Demirkale tutuklu bulundukları cezaevlerinden SEGBİS aracılığıyla duruşmmaya katıldı. Tutuksuz sanıklardan emekli Albay Ali Öz ile Niyazi Malkoç katıldı.

        REKLAM

        ALMANYA’DAN GELİRKEN GÖZALTINA ALINMIŞ

        Mahkeme heyeti, celse arasında sanık dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli Niyazi Malkoç’un Almanya’dan Türkiye’ye giriş yapması üzerine yakalanarak mahkemelerine sevk edildiğini, sorgusunun yapıldıktan sonra adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verildiğini ifade etti.

        ADLİ KONTROLÜN KALDIRILMASINI İSTEDİ

        Duruşmada söz alan Niyazi Malkoç, “2012 yılında emekli olup Almanya’ya yerleştim. Orada ikamet etmekteyim. Ailem orada. Çalışıp onların geçimini sağlamak durumundayım. Adli kontrol yasağı devam ederse çalıştığım işten olmakla birlikte Alman makamlarının verdiği ikamet ve çalışma iznimi kaybederim. Uygun görüldüğü takdirde mahkemenin devam edecek duruşmalarına yurt dışından gelmek suretiyle katılmak isterim. Zaten bilindiği üzere kendi isteğimle gelip ifade verdim” dedi.

        REKLAM

        TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ

        Mahkeme heyeti, sanık ve avukatların taleplerini aldı. Tahliye taleplerinin ardındann kararı açıklayan mahkeme heyeti, Dink’in öldürülmesine ilişkin olarak tutuklu yargılanan 6 şüphelinin tahliye taleplerini reddetti.

        Ancak tutuklu sanıklardan Ali Fuat Yılmazer’in “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, Ramazan Akyürek’in de “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme ve Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarından da hakkında tutuklama kararı bulunduğunu belirten mahkeme heyeti, bu suçlara yönelik olarak tutuklu kaldıkları süre ve bu suçlardan ön görülen ceza miktarını dikkate alarak tahliyelerine karar verdi. Yılmazer ve Akyürek’in, Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin suçlardan tutuklulukları devam ediyor.

        DURUŞMA ERTELENDİ

        Mahkeme heyeti, bir sonraki celse 11 tanığın dinlenmesine karar vererek duruşmayı 18,19,20 Aralık günlerine bıraktı.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa