Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Hollywood yapımcısı Weinstein'ın talebine ret

        New York Yargıcı James Burke, Hollywood yapımcısıHarveyWeinsteinhakkındaki cinsel taciz suçlamalarının düşürülmesi talebini reddetti.

        Weinstein, New York Manhattan Bölge Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasında hakim karşısına çıktı. Yargıç James Burke,HarveyWeinstein'ın avukatlarının yapımcı hakkındaki suçlamaların düşürülmesi talebini reddetti. Weinsteinhakkındaki davanın sürdürülmesine hükmeden Burke, 7 Mart'ta bir ön duruşma yapılacağını belirtti.

        Mahkeme çıkışı gazetecilere açıklamada bulunanWeinstein'ın avukatı Benjamin Brafman, kararı "hayal kırıklığı" olarak niteledi.

        REKLAM

        Savcılar ise davanın sürdürülmesi için yeterli derecede kanıt olduğunu belirtti.

        Tecavüz de dahil 5 ağır suç ile yargılananHarveyWeinsteinise mahkeme çıkışında herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

        HAKKINAKİ CİNSEL TACİZ İDDİASI

        Bugüne kadar 75'ten fazla kadın,Weinsteinhakkında cinsel taciz ve tecavüz suçlamasında bulunmuştu.Weinsteinhakkındaki iddiaların ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada, #meetoo (ben de) etiketiyle kadınların uğradıkları cinsel tacizi dile getirmesi gerektiğine dikkati çeken kampanya başlatılmıştı.

        Son olarak ABD'li aktris Paz de la Huerta, geçen ay Los Angeles Yüksek Mahkemesine açtığı davada,HarveyWeinstein'ın 2010 yılında New York'ta kendisini cinsel ilişkiye zorladığını ve ardından kariyerini baltalamaya yönelik girişimlerde bulunduğunu ileri sürmüştü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa