Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Danimarka Son dakika! Hırvatistan: 4 - Danimarka: 3 | MAÇ SONUCU - 2018 Dünya Kupası Haberleri

        Hızlı başlayan Hırvatistan-Danimarka mücadelesinin normal süresi, 1-1 sona erdi. Sonuç, uzatmalarda da değişmeyinceçeyrek final biletini kapan taraf, penaltılarla belli oldu! Penaltılarda kaleciler Subasic ve Schmeichel'ın performansları geceye damga vururken Rakitic, Hırvatistan'ı 3-2 öne geçirdi ve toplam skor 4-3'e gelince Hırvatistan, çeyrek finalde Rusya'nın rakibi oldu!

        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... HIRVATİSTAN - DANİMARKA MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Maçın hemen başında Danimarka, Mathias Jorgensen ile öne geçti. Sağ kanattan kullanılan taç atışında Jonas Knudsen topu arka direğe doğru gönderdi. Thomas Delaney'nin bıraktığı topa Matthias Jorgensen yerden vuruşunu yapıyor ve kaleci Danijel Subasic'in müdahalesine rağmen meşin yuvarlak sol kale direğine çarparak filelerle buluştu!

        4. Hırvatistan, Mario Mandzukic ile beraberliği yakaladı. Sağ kanattan gelişen atakta Ante Rebic'in pası ile ceza sahası içi sağ tarafında Sime Vrsaljko topla buluştu ve bekletmeden topu penaltı noktasına doğru çevirmek istedi. Ancak savunmadan seken top uzak direğin hizasındaki altıpas çizgisi önüne düştü. Bu noktada bulunan Mario Mandzukic dönerek vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturdu.

        DÜNYA KUPASI TARİHİNDE İKİNCİ KEZ!

        Jorgensen ve Mandzukic'in gollerinin ardından Hırvatistan - Danimarka maçı, Dünya Kupası tarihinde ilk dört dakikada iki takımın da gol atmayı başardığı ikinci maç oldu. Opta'ya göre Dünya Kupası'nda daha önce sadece 2014'te oynanan Arjantin - Nijerya maçında daha erken sürede 2 gol atılmıştı.

        Danimarka, 27. dakikada öne geçmeye çok yaklaştı: Christian Eriksen'in ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Martin Braithwaite yerden şansını denedi ancak kaleci Danijel Subasic gole izin vermedi.

        Hırvatistan, 45. dakikada gole yaklaşan taraf oldu: Sol kanatan gelişen atakta Ivan Strinic pasını yerden ceza sahası içi sol çaprazına doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Ivan Rakitic sol ayağı ile yerden vuruşunu yaptı ancak sonuç alınamadı.

        Maçın ilk yarısında başka gol olmadı.

        Mücadelenin ikinci 45 dakikası, ilk yarıya göre düşük tempoda geçti.

        56. dakika oynanırken sağ kanattan gelişen atakta Yussuf Poulsen ortasını yerden ön direğe doğru gönderdi. Savunmadan seken topa Martin Braithwaite hareketlendi ve altıpas sağ tarafından bekletmeden vuruşunu yaptı ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gitti.

        Hırvatistan, 77. dakikada gole yaklaştı: Sağ kanatan ceza sahasına giren Sime Vrsaljko son çizgiye inerek pasını penaltı noktasına doğru göndermek istedi ancak savunmadan seken top ceza yayı sağ tarafına doğru açıldı. Bu noktaya hareketlenen Luka Modric yerden vuruşunu yaptı ve top sol taraftan dışarı gitti.

        84. dakikada Hırvatistan bir kez daha gole yaklaştı: Luka Modric'in pası ile sol kanatta topla buluşan Josip Pivaric bekletmeden ortasını altıpas sol çaprazına doğru gönderdi. Gelen topa hareketlenen Ivan Perisic kafa vuruşunu yaptı ancak top kalenin üzerinen dışarı gitti.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        Karşılaşmada normal sürede başka gol olmadı ve mücadele, günün ilk maçı olan İspanya-Rusya gibi uzatmalara gitti. Uzatma sürelerinde de gol olmayınca mücadele, yine günün ilk maçındaki gibi seri penaltılara gitti.

        LUKA MODRIC, FIRSAT TEPTİ!

        Hırvatistan, 114. dakikada penaltı kazandı! Modric'in ara pasında topla buluşan ve kaleci Kasper Schmeichel'i geçtikten sonra Jorgensen'in müdahalesiyle yerde kalan Ante Rebic, takımına penaltı kazandırdı. Jorgensen sarı kart görürken topun başına Luka Modric geldi. Kullandığı son 5 penaltının 4'ünü gole çeviren Hırvat yıldız, penaltı vuruşunda kaleci Schmeichel'i geçemedi ve büyük üzüntü yaşadı.

        HIRVATİSTAN: 4 - DANİMARKA: 3

        STAT Nizhny Novgorod

        HAKEMLER: Nestor Pitana, Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (Arjantin)

        HIRVATİSTAN: Subasic, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic (Dk. 81 Pivaric), Rakitic, Brozovic (Dk. 71 Kovacic), Rebic, Modric, Perisic (Dk. 97 Kramaric), Mandzukic​ (Dk. 108 Badelj)

        DANİMARKA: Schmeichel, Knudsen, Kjaer, Mathias Jorgensen, Dalsgaard, Christensen (Dk. 46 Schöne), Delaney (Dk. 98 Krohn-Dehli), Eriksen, Yurary, Braithwaite (Dk. 106 Sisto), Cornelius (Dk. 66 Nicolai Jorgensen)

        GOLLER: Dk. 1 Mathias Jorgensen (Danimarka), Dk. 4 Mandzukic (Hırvatistan)

        SARI KART: Dk. 115 Mathias Jorgensen (Danimarka)

        Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'nda normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten son 16 turu maçında Hırvatistan, Danimarka'yı penaltı atışları sonucu 3-2 yenerek çeyrek finale yükseldi.

        Danimarka, karşılaşmanın ilk dakikasında öne geçti. Ceza sahasına doğru uzun kullanılan taç atışında, Hırvatistan savunmasının uzaklaştıramadığı top, Mathias Jorgensen'in önünde kaldı. Bu futbolcu, altıpastan vuruşuyla skoru 1-0 yaptı.

        Hırvatistan'ın eşitliği sağlaması çok uzun sürmedi. 4'üncü dakikada sağ kanattan gelişen atakta Vrsaljko'nun pasını uzaklaştırmak isteyen Danimarkalı Dalsgaard, topa gelişigüzel vurdu. Takım arkadaşı Christensen'in yüzüne çarpan top, Mandzukic​'in önünde kaldı. Mandzukic de yakın mesafeden yaptığı vuruşla durumu 1-1'e getirdi.

        Erken gelen goller sonrası takımların daha kontrollü bir oyun anlayışı sergilediği maçın normal süresi 1-1 bitti ve uzatma dakikalarına gidildi.

        Rebic, 114. dakikada orta sahada topu kapan Modric'in ara pasıyla Danimarka savunmasının arkasına sarktı. Hırvatistan, Rebic'in kaleci Schmeichel'ı geçtikten sonra Mathias Jorgensen tarafından ceza sahasında düşürülmesiyle penaltı kazandı. Schmeichel, 116. dakikada topun başına geçen Modric'in şutunu kurtardı.

        Uzatmalarda da 1-1'lik eşitlik bozulmayınca turu atlayan tarafı belirlemek için penaltı atışlarına geçildi.

        Penaltılarda rakibine 3-2 üstünlük sağlayan Hırvatistan, çeyrek finalde ev sahibi Rusya ile eşleşti.

        Eriksen, Schöne ve Nicolai Jorgensen'in vuruşlarını kurtaran Hırvatistan kalecisi Subasic, penaltı atışlarının kahramanı oldu.

        Rusya ile Hırvatistan arasındaki çeyrek final maçı, 7 Temmuz Cumartesi günü Soçi'deki Fisht Stadı'nda oynanacak.

        DENGELİ REKABET

        İki ekip arasındaki rekabette dengeli bir tablo görülüyor. Hırvatistan ile Danimarka arasında yarın oynanan karşılaşma 6. randevu olarak kayıtlara geçti.6 maçta iki ekip de ikişer galibiyet elde etti, iki maç ise beraberlikle sona erdi.Hırvatistan'ın attığı8 gole, Danimarka7 golle yanıt verdi.

        İLK MAÇ AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA

        İngiltere'nin ev sahipliğini yaptığı 1996 Avrupa Şampiyonası'nda Hırvatistan ile Danimarka, Türkiye'nin de bulunduğu D Grubu'nda yer aldı. İki takım ilk maçlarını da bu grup mücadelesinde oynadı. 16 Haziran 1996'da Sheffield'da oynanan karşılaşmayı Hırvatistan 3-0 kazandı.Bu karşılaşma iki ekip arasındaki en farklı skor olarak da tarihe geçti.Hırvatistan grubu 6 puanla, 7 puanlı Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamlayarak bir üst tura çıkarken, Danimarka 4 puanla turnuvaya veda etmişti.

        SON MAÇ DA HIRVATİSTAN'IN

        Hırvatistan ile Danimarka arasındaki son mücadele 2004 yılında oynandı. Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da oynanan hazırlık maçını Hırvatistan ilk yarıda bulduğu gollerle 2-1 galip tamamladı.

        HIRVATİSTAN VE DANİMARKA 20. MAÇLARINDA

        Katıldığı ilk Dünya Kupası olan 1998 Fransa'da üçüncülük elde ederek adından söz ettiren Hırvatistan, ardından katıldığı 3 şampiyonada grup aşamasını geçemedikten sonra Rusya'da bu şanssızlığını kırdı.

        Şampiyonada bugüne kadar oynadığı 19 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan Hırvatlar, 28 gol atarken, kalelerinde 18 gol gördü.

        Danimarka da şampiyonadaki 20. maçına çıkacak. Avrupa ekibi, oynadığı 19 maçta, 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşadı, 29 gol atarken, kalesinde 25 gol gördü.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        HIRVATİSTAN

        Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek Hırvatistan Milli Takımı, Fransa 1998'de elde ettiği üçüncülük başarısının üzerine çıkmaya çalışacak.

        Arjantin, İzlanda ve Nijerya ile D Grubu'nda yer alan Hırvatistan Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Hırvat eski futbolcu Zlatko Dalic'in çalıştırdığı Hırvatistan, Avrupa Elemeleri'nde Türkiye, İzlanda, Ukrayna, Finlandiya ve Kosova ile I Grubu'nda mücadele etti.

        Grupta çıktığı 10 maçın 6'sından galip ayrılan ve ikişer beraberlik ile mağlubiyet yaşayan Hırvatistan, 20 puanla İzlanda'nın arkasında ikinci oldu. Play-off'larda Yunanistan'ı 4-1 ve 0-0'lık skorlarla eleyen Hırvatistan, 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Önceki turnuvalarda Davor Suker, Zvonimir Boban, Alen Boksic gibi isimlerin forma giydiği Hırvatistan'ın kadrosunda yine önemli futbolcular bulunuyor.

        Kalesini Monacolu Danijel Subasic'in koruyacağı Hırvatistan'ın savunmasında, Lokomotiv Moskova'dan tecrübeli Vedran Corluka, Liverpoollu Dejan Lovren ve Beşiktaş'tan Domagoj Vida yer alıyor.

        Takımın orta sahasında Real Madrid'den Luka Modric ve Barcelona'dan Ivan Rakitic, turnuvaya damga vurabilecek isimler arasında göze çarpıyor.

        Forvet hattında ise Juventuslu Mario Mandzukic ile Interli Ivan Perisic katkı vermesi beklenen isimler olacak.

        Hırvatistan'ın Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 5 kez havalandıran Mandzukic yaptı.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Hırvatistan Milli Takımı, Yugoslavya'dan ayrıldıktan sonra Dünya Kupası'na 4 kez katıldı. Fransa 1998'de üçüncü olma başarısı gösteren Hırvatistan'ın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1998 - Üçüncü

        2002 - Grup aşaması

        2006 - Grup aşaması

        2014 - Grup aşaması

        -------------------

        DANİMARKA

        Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek Danimarka Milli Takımı, Fransa 1998'de ulaştığı çeyrek final başarısının üzerine çıkmaya çalışacak.

        Fransa, Avustralya ve Peru ile C Grubu'nda yer alan Danimarka Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Norveçli eski milli futbolcu Age Hareide'nin çalıştırdığı Danimarka, Avrupa Elemeleri'nde Polonya, Karadağ, Romanya, Ermenistan ve Kazakistan ile E Grubu'nda mücadele etti.

        Grupta çıktığı 10 maçın 6'sından galip ayrılan ve ikişer beraberlik ile mağlubiyet yaşayan Danimarka, 20 puanla Polonya'nın arkasında ikinci oldu. Play-off'larda İrlanda Cumhuriyeti'ni 0-0 ve 5-1'lik skorlarla eleyen Danimarka, 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Önceki turnuvalarda Peter Schmeichel, Jon Dahl Tomasson, Poul Nielsen, Ole Madsen, Michael Laudrup, Brian Laudrup gibi isimlerin forma giydiği Danimarka'nın kadrosunda yine önemli futbolcular yer alıyor.

        Kalesini, dünyanın en iyi file bekçileri arasında yer alan Peter Schmeichel'ın oğlu Leicester Cityli Kasper Schmeichel'a emanet edecek Danimarka'nın savunmasında, Sevilla'dan eski Fenerbahçeli futbolcu Simon Kjaer ve Chelseali Andreas Christensen bulunuyor.

        Takımın orta sahasında turnuvaya damga vurabilecek isimler arasında gösterilen Tottenhamlı Christian Eriksen görev yapacak.

        Feyenoord'dan Nicolai Jorgensen, Celta Vigo'dan Pione Sisto ve Ajax'tan Kasper Dolberg ise Danimarka'ya gol yollarında katkı vermesi beklenen isimler olacak.

        Danimarka'nın Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 11 kez havalandıran Eriksen yaptı.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Danimarka Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 4 kez katıldı. Fransa 1998'de çeyrek final oynama başarısı gösteren Danimarka'nın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1986 - İkinci tur

        1998 - Çeyrek final

        2002 - İkinci tur

        2010 - Grup aşaması

        -------------------

        SON 16 TURU EŞLEŞMELERİNİN TARİHLERİ VE PROGRAMI

        2 Temmuz Pazartesi

        17.00 Brezilya-Meksika (Samara Arena)

        21.00 Belçika-Japonya (Rostov Arena)

        3 Temmuz Salı

        17.00 İsveç-İsviçre (Saint Petersburg Stadı)

        21.00 Kolombiya-İngiltere (Spartak Stadı)

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa