Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hayat tamircisi' bu kez felçli sincabı yürüttü

        Mardin'in Derik ilçesinde yaşayan ve çevresinde 'hayattamircisi' olarak tanınan Hasan Kızıl, kendi imkanıyla yaptığı yürüteç ve protezlebugüne kadar 300 hayvanın yürümesini sağladı.

        DHA'nın haberine göre, Türkiye Diyanet Vakfı'nca 'Uluslararası İyilik Ödülü' verilen Kızıl,bukezde yaptığı yürüteçle arka iki ayağını kullanamayansincabın yürümesini sağladı.

        REKLAM

        Mazıdağı ilçesinde yaşayan bir çocuk, dağdabulduğu bir sincap yavrusunu alıp evine getirerek, beslemeye başladı. Sincap, evde dolaştığı sırada elektrik akımına kapılarak arka iki ayağı felç oldu. Ailenin, Hasan Kızıl'a sosyal medya üzerinden ulaşarak, yardım talebindebulunması üzerin Kızıl, sincap için yürüteç yaptı.

        KIRIK OYUNCAK ARABA TEKERLİĞİYLE YÜRÜTEÇ YAPTI

        Ailedensincabın durumuyla ilgili bilgi aldıktan sonra, yürüteç yapmak için hazırlığa başladığını anlatan Kızıl, "Sosyal medya üzerinden bana ulaştılar. Ben de hemen çalışmalara başladım. Kırık bir oyuncak arabanın tekerliğini söktüm ve alüminyum parçalardan yürüteç yaptım. Yürüteci denemem için Mazıdağı'na gittim. Sincaba yürüteci taktığım gibi bir anda koşmaya başladı. O esnada hepimiz çok mutlu olduk. Sincap,buyürüteç sayesinde rahatlıkla yürüyebilecek, istediği yere gidebilecek. Yürüteci taktıktan birkaç saat sonra arka ayaklarına his gelmeye başladı. Birkaç ay sonrasincabımız yürüteç ihtiyacı olmadan koşacak ve mutlu bir şekilde istediği yere koşabilecek" dedi.Aile, Kızıl'a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa