Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Havayolu ve perakende gözde kalmaya devam edecek mi? - İş-Yaşam Haberleri

        Borsanın Şirketleri programının bu haftaki konuğu Yapı Kredi Yatırım Hisse Senetleri Araştırma Bölüm Müdürü Görkem Göker oldu. Borsanın son günlerdeki en gözde sektörü olan havayolu şirketlerini değerlendiren Göker, bilançolardan yola çıkarak hangi şirketin performansının neden kaynaklandığını açıkladı Havayolu şirketlerinin satış ve karlarının incelendiği programda Göker, rasyolar incelendiğinde hangi havacılık şirketinin potansiyelinin yüksek göründüğünü, havacılıkta gelecek dönem performans beklentilerini anlattı.

        REKLAM

        FİNANSAL GİDERLER KARI NASIL ETKİLİYOR?

        Pandemi ve sonraki süreçte havayolu sektörünün nasıl bir evre geçirdiğini hatırlatan Göker diğer yandan bu şirketlerin karlarını etkileyen borçları, finansal giderleri ve diğer operasyonlarını masaya yatırdı. Programda havayolu şirketlerinin yurtiçi ve yurtdışı operasyonları da ayrıntılarıyla incelendi.

        PERAKENDEDE CEZA TEHDİDİ

        Yine son günlerde çok konuşulan perakende şirketlerinin enflasyonla beraber karlarının da değerlendirildiği programda bu sürecin ne kadar devam edeceği irdelendi. Göker, perakende şirketlerinin bilançosunu ortaya koyarken diğer yandan bu sektörün artan operasyon giderleri ve ceza tehditleri ile ilgili görüşlerini aktardı. Perakende devlerinin rasyolarının da incelendiğinde programda "Önümüzdeki dönemde hangi perakende şirketinin finansalları daha sağlıklı olacak gibi duruyor?" sorusunun cevabı arandı.

        REKLAM
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa