Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam "Havacılık tarihinin en büyük göçü gerçekleşiyor" - İş-Yaşam Haberleri

        Taşınma süreci ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan İlker Aycı, şunları söyledi:

        "Bu iş sadece büyüklük değil, kalite söz konusu. Orada çalışacak paydaşlar ve bizleriz. Sorumluluğumuzun farkında olarak çalışacağız. 33 bin personel THY'den buraya geçecek. Havacılık tarihinin en büyük göçü gerçekleşiyor. 15 bin teçhizat götürüyoruz. Havayolunun evini değiştirmesi hadisesini bütün dünya izleyecek. Böyle bir vizyonu ortaya koyanlara şükranlarımı sunuyorum. Bu havalimanı tüm fazlar tamamlandığında 6 pistle beraber çalışacak. Üstelik dünyanın 35 bin metrekare ile en büyük duty freelerine sahip havaalanı olacak.THY'nin taşınması 5 bin tırla48 saatte bitecek."

        Aycı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Operasyon başlatılmadan önce kapsamlı testlerden geçmesi ve entegrasyon önemli. Her türlü mesele test edilecek. İyi planlanmalı, iyi test edilmeli ve birbirimizle yüzde 100 uyumlu çalışmalıyız. Önemli olan sahada eğitim vermek. Danışmanlarımız da bu konuda bizi uyarıyor. Metronun açılmasıyla havalimanından 26 dakikada şehir merkezine ulaşılacak."

        REKLAM

        BİLET FİYATLARINA YANSIMAYACAK

        İlker Aycı taşınmanın maliyetinin operasyon tamamlanınca tam anlamıyla ortaya çıkacağını ifade ederken finansman konusunun da halledildiğini sözlerine ekledi. Aycı THY’nin taşınma maliyetinin bilet fiyatlarına yansımayacağını ifade ederken yıl içinde elde ettikleri gelirlerin bu nedenle önemli olduğunu belirtti.

        İLK UÇUŞ SAAT 14:00'DA BAŞKENT'TE

        İlker Aycı, "Bizim işimiz uçmak biz 31 Ekim'e hazırız" derkenTHY'nin yeni havalimanından ilk yurtiçi uçuşunu 31 Ekim saat 14.00'te Ankara'ya, yurtdışı uçuşunu ise Azerbeycan ve KKTC'ye yapacağını da ifade etti. Aycı THY'nin performansı ile ilgili bilgileri de paylaştı. Buna göre THY doluluk açısından tüm zamanların rekorunu kırdı. Aycı şöyle konuştu:"Türk Hava Yolları, %85,3’lük performans ile tarihinin en yüksek Temmuz ayı doluluk oranını yakaladı. Aynı zamanda yılın ilk yarısında, toplam yolcu doluluk oranı 4,3 puanlık artış ile %80,4 olurken, Türk Hava Yolları tarihinde en yüksek ilk yarı doluluk oranına ulaşıldı. Geçen yılın aynı ayının yüksek bazda olmasına rağmen, yolcu sayısı, ücretli yolcu kilometre ve doluluklardaki artış Türkiye’ye ve Türk Hava Yolları’na olan talebin artarak devam ettiğinin önemli bir göstergesi oldu."

        AIR FRANCE'I PİYASA DEĞERİNDE GEÇTİ

        Türk Hava Yolları'nın finansal performası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Aycı piyasa değeri açısından Türk Hava Yolları’nın Air Francei geride bıraktığını açıklardan "Yeni havalimanı ile değerimizi daha daartıracağız. Zirvelerde bizi göreceksiniz" dedi. Aycı bu açıklamayı yaptığı sıralarda THY'nin piyasa değeri kurlardaki yükselişe rağmen 3.9 milyar Euro seviyesindeyken Air France ise 3.8 milyar Euro düzeyindeydi. Aycı ilk yarı sonuçlarını şöyle aktardı: "Türk Hava Yolları’nın toplam gelirleri, 2018 yılının ilk yarı yılında önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 30 gibi önemli bir artış göstererek 6 milyardolarseviyesine ulaştı.2017 yılının ilk yarısında 17 milyon USD olan esas faaliyet kârı, 2018 yılının ilk yarısında yükselen petrol fiyatlarına rağmen artan talep ve birim gelirler ile birlikte önemli bir artış göstererek 258 milyondolar olarak kaydedildi. Ortaklığın nakit yaratma potansiyeline işaret eden FAVKÖK (faiz, amortisman, vergi ve kira gideri öncesi kâr) yılın ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre %38 artarak 1.28 milyardolar seviyesine ulaştı. FAVKÖK marjı ise bir önceki yıla göre yaklaşık 1,5 puan artarak yüzde 21,5 olarak gerçekleşti."

        KARGO TAŞIMACILIĞINDA REKOR ARTIŞ

        Aycı kargo gelirlerinin yüzde 28 artışla 784 milyon dolara çıktığını ifade ederken "Dünyanın en büyük hava kargo taşıyıcılarından biri olma hedefi ile çalışmalarını sürdüren Turkish Cargo, açtığı hatlarla bugün Asya’dan Afrika’ya, Avrupa’dan Latin Amerika’ya uzanan geniş bir koridor oluşturuyor. Turkish Cargo, 2018 yılının ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artışla yaklaşık 660 bin ton kargo taşıdı" dedi.

        SABİHA GÖKÇEN'E TALİP Mİ?

        Bu arada dün Bloomberg Haber Ajansı, THY'nin Malasia Airports Holdings'e ait Sabiha Gökçen Havalimanı hisselerine talip olduğunu ileri sürdü. Edinilen görüşmelere göre ise THY söz konusu hisseler için bir teklifte bulundu ancak anlaşma sağlanamadı. Dünkü toplantıda iseTHY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, spesifik bir havalimanı vurgusu yapmadan temel faaliyet alanları içinde kalan havalimanı işletmecilerinin hisselerini satın almakla ilgilendiklerini söyledi. Aycı söz konusu havalimanı ile ilgili soruya cevap verirken yüksek kâr marjı olan alanlarla ilgilendiklerine dikkat çekti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa