Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava durumu son dakika: Kar bitti yağmur geliyor! 11 Ocak Cuma güncel hava durumu tahminleri

        Hava durumu nasıl? sorusu karlı ve soğuk havanın ardından merak ediliyor. Doğu illeri hala kar esareti sürerken, batı illerinde karlı hava yerini bir iki derece daha sıcak ancak yağmura bıraktı. 11 Ocak Cuma günü yurt genelinde kar yağışı görülmüyor. Ancak özellikle Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de yoğun olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle arabalar ve tek katlı evler kar altında kaldı. İstanbul'da ise kar beklendiği kadar yağmadı. İstanbullular için geçen sene başlayan kar hasreti sürüyor denilebilir. Peki hava durumu bundan sonranasıl olacak. Son hava durumu tahminleri haberimizde.

        SON HAVA DURUMU TAHMİNLERİ - 11 OCAK

        REKLAM

        11 Ocak Cuma günü için yapılan son hava durumu tahminlerinde, batı illerinde hava sıcaklığı gündüz 10 ila 16 derece arasında olurken, gün boyu yağmur yağacak. Ankara ve Konya'dan başlayarak doğuya doğru ise hava sıcaklığı gündüz 2 ila eksi 5 arasında değişiklik gösterecek. Kar yağışı görülmezken, parçalı bulutlu ya da sisli bir hava etkili olacak. Güney'de sıcaklıklar 10 derece civarında seyrederken güneş daha çok görülecek. Kıyı Karadeniz'de durum aynı.

        .png
        .png

        SICAKLIKLAR ADIM ADIM DÜŞECEK

        Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre, 12 Ocak Cumartesigününden itibaren sıcaklıklar yine adım adım düşecek ve Türkiye 13 Ocak Pazar gününden sonra yeni bir karlı hava sistemi etkisine girecek.

        METEOROLOJİ'NİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İÇİN TIKLAYIN

        MARMARA'YI LODOS VURDU: DALGALARIN BOYU 6 METREYİ GEÇTİ

        Tekirdağ kıyılarında lodos fırtınasıyla birlikte dalgaların boyu 6 metreyi geçti. Dalgaların 6 metre yükselmesiyle yer yer denizin kenar demirlikleri koparken, sahilin bazı kesimleri ise suyla doldu.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’da gündüz saatlerine kadar hızı 50 ile 80 kilometre arasında seyreden lodos, akşam saatlerinde bir anda etkisini artırdı. Marmara Denizi’nde gündüz saatlerinde oluşan fırtına nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı çok sayıda şilep ve tanker rotaları Tekirdağ sahillerine çevrilerek demirlendi. Fırtına, balıkçıları da olumsuz etkilerken çok sayıda balıkçı teknesi de denize açılamadı.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa