Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Section Name

        Haberler Spor Futbol Süper Lig Atakaş Hatayspor Hatayspor Adana Demirspor MAÇ ÖZETİ! Nefes kesen gol düellosunda play-off finalisti belli oldu! - Atakaş Hatayspor Haberleri

        Hatayspor, Spor Toto 1. Lig play-off yarı finalinde 0-0 biten ilk maçın rövanşında Adana Demirspor'u 1-0 geriye düştüğü mücadelede 3-2 mağlup ederek ilk finalist oldu.

        Konuk Adana Demirspor 30. dakikada şık bir golle 1-0 öne geçti. Sağ kanatta gelişen atakta topla ceza sahası yayı önünde buluşan Berk Yıldız, sol ayağıyla şık bir vuruş yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

        Mücadelenin ilk 45 dakikasında başka gol olmadı.

        Hatayspor ikinci yarıya hızlı başladı ve 52. dakikada skoru 1-1'e getirdi ancak gol geçerli sayılmadı! Ev sahibinin Hamza Gür'le bulduğu gol, Hamza'nın gol esnasında ofsaytta olduğu gerekçesiyle VAR incelemesi sonrasında geçerli sayılmadı.

        Dakikalar 60'ı gösterdiğinde Hatayspor skoru 1-1'e getirdi! Açılan ortaya gelişine şık bir vuruş yapan Selim Ilgaz takımını eşitliğe taşıdı.

        Kısa süre sonra Hatayspor Caner Hüseyin'le bir gol daha buldu ancak bu gol esnasında yardımcı hakemin bayrağı havadaydı ve Hatayspor'un bir golü daha geçersiz sayıldı.

        Mücadelede 64. dakika oynanırken Hatayspor skoru 2-1'e getirdi! Ev sahibinin merkezden geliştirdiği atakta Adana Demirspor savunmasının hatasını affetmeyen Gökhan Karadeniz takımını öne geçirdi.

        REKLAM

        90+3'üncü dakikada sağ kanattan Adil'in açtığı ortada kalecinin büyük hatası sonrasında Adana Demirspor 2-2'lik eşitliği yakaladı!

        90+7'nci dakika oynanırken Hatayspor'da sol kanattan açılan ortaya iyi yükselen Mirkan Aydın attığı golle rakibi 3-2 öne geçirdi!

        Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Hatayspor mücadeleden 3-2'lik üstünlükle ayrıldı ve play-off finaline çıkan ilk ekip oldu! Hatayspor'un rakibi, 21:00'de başlayacak Osmanlıspor - Gazişehir Gaziantep maçının ardından belli olacak.

        Hatayspor: 3 - Adana Demirspor: 2

        Stat: Antakya Atatürk

        Hakemler: Halil Umut Meler, İbrahim Çağlar Uyarcan, Hakan Yemişken

        Hatayspor: Akın Alkan, Kubilay Sönmez, Selim Ilgaz (Dk. 90 Soner Örnek), Gökhan Karadeniz (Dk. 82 Korkishko), Mesut Çaytemel, Mirkan Aydın, Sadi Karaduman, Diallo, Yusuf Abdioğlu, Murat Paluli (Dk. 46 Hamza Gür), Caner Hüseyin Bağ

        Adana Demirspor: Çağlar Şahin Akbaba, Adil Demirbağ, Traore, Berk Yıldız, Vedat Bora (Dk. 80 Mitrovic), Kaan Kanak, Erdal Öztürk, Süleyman Koç, Semih Güler (Dk. 68 Kage), Gladkyy (Dk. 46 Pote), Rassoul

        Goller: Dk. 30 Berk Yıldız, 90+3 Adil Demirbağ (Adana Demirspor), Dk. 60 Selim Ilgaz, Dk. 65 Gökhan Karadeniz, Dk. 90+6 Mirkan Aydın (Hatayspor)

        Sarı kartlar: Dk. 45+1 Gökhan Karadeniz, Dk. 82 Kubilay Sönmez, Dk. 83 Sadi Karaduman, Dk. 90 Korkishko, Dk. 90+7 Mirkan Aydın (Hatayspor), Dk. 45+3 Gladkyy, Dk. 82 Adil Demirbağ (Adana Demirspor)

        NASIL GELDİLER?

        Spor Toto 1. Lig'e bu sezon yükselen Hatayspor, başarılı grafiğini burada da sürdürdü.Akdeniz ekibi, 19 galibiyet, 10 beraberlik ve 5 yenilgi ile 67 puan toplarken 70 puanlı Gençlerbirliği'nin arkasında ligi 3. sırada tamamladı. Play-off'a kalan Hatayspor, 6. sırada Adana Demirspor ile eşleşti.

        Çokinişli çıkışlı bir sezon geçiren Adana Demirspor ise bu sezon 3 hoca değiştirdi. Hakan Kutlu ve ardından Yılmaz Vural'ı takımın başına getiren Mavi Şimşekler, son olarak ise görevi Ümit Özat'a verdi. Özat yönetiminde çıkışa geçen Demirspor, ligi 17 galibiyet, 7 beraberlik ve 10 yenilgi ile 6. sırada tamamladı ve play-off'a katılma hakkı elde edip Hatayspor ile eşleşti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa