Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan 15 Temmuz gazisi Kadir Bolattürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ABD'nin açtığı ekonomik savaşla mücadeleye destek olmak için evini ve arabasını devlete bağışlamaya hazır olduğunu bildiren mektup gönderdi.

        15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında darbecilere karşı direnirken yaralanan Kadir Bolattürk, gazi olduktan sonra memleketi İskenderun'a dönmüş ve ilçe nüfus müdürlüğünde çalışmaya başlamıştı. ABD'nin Türkiye'ye karşı yürüttüğü ekonomik savaş karşısında bir şeyler yapmak isteyen Kadir Bolattürk, CİMER aracılığı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazdı. Mektubunda "Sayın Cumhurbaşkanım devletimizin bize sağladığı 102 bin TL kredi ile aldığım evimi ve arabamı devletimizin bekası ve selameti için bağışlamaya hazırım ellerinizden öperim" yazan Kadir Bolattürk, parasız yaşanır ama devletsiz yaşanmaz diyerek ABD'nin ekonomik yaptırımlarına asla boyun eğmeyeceklerini söyledi.

        Bolattürk, hain dış güçlerin Türkiye’yi yıkma çabalarına karşılık elimden ne gelir diye düşünüp bu mektubu yazdığını kaydederek, “Evim ve arabamı devletime bağışlama kararı aldım, eğer devletime katkı sağlayabilirsem ne mutlu bana. Türk lirasından başka paraya tamah etmiyoruz bozduracak dolarımız yok ancak maddi değeri olan evimi ve arabamı bağışlamak istiyorum. 15 Temmuz'da darbe girişimi ile yapamadıklarını ekonomik savaşla yapmaya çalışıyorlar. Ancak bizim gibi duyarlı insanlar olduğu sürece bunu başaramayacaklar" şeklinde konuştu.

        Bolattürk, “Parasız yaşayabiliriz ama vatansız yaşayamayız canımızla malımızla kanımızın son damlasına kadar devletimizin yanındayız" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa