Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hatay’ın Dörtyol ilçesinde “Dörtyol'da Deniz Daha Cömert” projesi tamamlandı. SODES projesi ile ev kadınlarına uzatma ağı yapımı, olta donanımı ve oltayla balık avcılığı öğretildi.

        Dörtyol Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kadınların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamındaki projesi ile kursu tamamlayan ev hanımları birer meslek sahibi oldular.

        Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Soner Kıymacı, İskenderun Teknik Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Aydın Demirci, kursu başarıyla tamamlayanları evlerinde ziyaret etti.

        Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, denize kıyısı olan ilçe için önemli bir proje gerçekleştirdiklerine inandıklarını ifade ederek, "Deniz ürünlerinden azami istifade etmek ve bu çalışmalarla bir gelir elde ederek kadınlarımızın aile bütçesine katkı sağlayacak olması kendileri ve ilçemiz için ayrı bir katma değerdir. Eşleri balıkçılık faaliyetiyle uğraşan kadınlarımız, onların kullandıkları ekipmanları imal ederek aile bütçelerine bir katkıda bulunuyorlar. Açtığımız kurslar sonrasında kursiyerlerimizin edindikleri bilgi ve beceriyi evlerinde sürdürüyor olması bizleri ayrıca memnun etti” dedi.

        Kursta öğrendikleri bilgi ve becerilerini evlerinin bir köşesine kurdukları minik atölyede devam ettirmeye çalışan kadınlar öğrendikleri mesleği ilerletmek istediklerini belirttiler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa