Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hatay'da "Hayat Sporla Güzeldir" projesi kapsamında çocuklar spor konusunda gelişiyor.

        Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen, Hatay Valiliği Sodes Birimi tarafından denetlenen ‘Hayat Sporla Güzeldir’ projesi kapsamında Defne Çınar Spor Kulübü Derneği organizasyonuyla çocuklara sporla ilgili teorik dersler veriliyor.

        Haftada 4 pratik, 1 teorik olarak toplamda 120 çocuğun futbol, basketbol ve halk oyunları etkinlikleriyle bilişsel, fiziksel, sosyal, duygusal olarak geliştirilirken teorik derste ağız ve diş sağlığı konusunda da önemli bilgiler paylaşılıyor. Fildişi Sahilli futbolcu Didier Drogba’nın insancıl, iyiliksever yönü anlatılırken, ülkesindeki iç savaş döneminde gruplar arasında görüşmeler yaparak barışa sağladığı katkılar dolayısıyla barış elçisi olarak anıldığı, kendisinden hariç insanlığa katkılar sağlayan ulusal bireyler olunması vurgulandı.

        Ders sorucevap şeklinde ilerlerken sinevizyon gösterimiyle tüm zamanların en büyük basketbolcularından Michael Jordan’ın hayatı seyredildi. Çocuklara teorik futbol eğitiminde ise savunma prensipleri konusu işlendi. Program sonrasında ise katılımcılara ikramlar sunuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa