Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Hatay'da Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında bin 500 genç sporla buluştu.

        İstihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara en kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen Sosyal Destek Programı (SODES), Hatay’ın yedi ilçesinde yaklaşık bin 500 dezavantajlı gence yüzme kursu veriyor. Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen, Hatay Valiliği koordinesi ve Gençlik ve Spor Müdürlüğünün katkıları ile bir ay boyunca devam edecek yüzme kursları bugün başladı. Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, açılış programında yaptığı konuşmada SODES projesinin yaklaşık iki yıl önce 2 milyon TL’lik bütçe ile başladığını belirterek, “SODES projeleri bu yıl itibarı ile 15 milyon TL’ye çıkartılmıştır. Bu yıl içerinde güdümlü beş proje hayata geçirilecektir. Bunlar ayakkabı montajı ve saraciye kursu, ahşap boyama kursu, aşçılık kursu, evde çocuk bakımı kursu ve yüzme kursları olup, Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir” dedi.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Cemil Şensöz ise, sporu bir yaşam biçimi haline getirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, “Diğer bir amacımız ise Hatay’ın her köşesine sporu yaygınlaştırmak ve sevdirmektir. Bu amaçla Kalkınma Bakanlığının finanse ettiği yaklaşık bin 500 dezavantajlı gencimize ücretsiz yüzme kursu vereceğiz. SODES tarafından desteklenen bu projeye destek veren tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

        Açılışın ardından yaklaşık 250 kursiyere malzeme dağıtılarak, konuklara da kokteyl verildi. Antakya Yüzme Havuzu'ndaki açılış törenine Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Cemil Şensöz, Antakya Spor İlçe Müdürü Bekir Özçelik, Defne Spor İlçe Müdürü Sedat Öntürk, veliler ve sporcular katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa