Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Edebiyat 'Hastasıyım' raflarda

        Dünya çapında sayısız yolculuğa imza atan ve yolculuklarındaki deneyimleri ‘Hastasıyım’ da bir araya getiren Ayhan Sicimoğlu, kitabının lansmanını gerçekleştirdi.

        Müzisyen kimliğinin yanı sıra gezgin kimliğiyle de bilinen Ayhan Sicimoğlu bu kez notaları değil kelimeleri konuşturdu. Gezdiği, dolaştığı ve keşfettiği yolculukların bir kısmını derlediği ‘Hastasıyım’ adlı kitabı raflardaki yerini aldı. Sicimoğlu kitap lansmanında dostlarına hitap ederek, “Bir taş ile iki kuş vurmak, seyahatleri ve tecrübeleri hem görsel hem yazılı olarak kayda geçirmek inanın çok kolay değil. Arşivlerdeki 88 yazıdan 25 adedini bu kitap için seçtik. Seçerken zorlandık tabii" dedi.

        Gittiği yerlerde yerel lezzetlerin peşine düşen Ayhan Sicimoğlu’nun seyahat maceraları, her ülkenin bilinen ve alışık olunan özelliklerinin yanı sıra bilinmeyenlerini de konu alıyor. Sicimoğlu örneğin Yunanistan’da 2 bin 500 yıllık geçmişi olan Maraton’u konu alırken, aynı zamanda ‘Kavurma Sahanaki’ adlı yöresel bir lezzetin de ipuçlarını okuyucuyla paylaşıyor. Ya da Yeni Zelanda’da Maori savaşçılarının ruhunu yaşıyor, o kılığa bürünüyor ve bu ülkede yaptırdığı dövmenin hikayesini anlatıyor. Sicimoğlu’nu okurken okuyucu Nepal’de Budist tapınaklarına çıkıyor, Lizbon’un ıslak gecelerinde fado barlarına giriyor. Kitapta Türkiye’den de Adana seyahatinin izlerini Sicimoğlu ile sürmek mümkün.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa