Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği olaya ilişkin davada karar

        Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın edindiği bilgiye göre, Maltepe Gülsuyu'nda, 2013 yılı eylül ayındaHasanFeritGedik'in hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara dair 35 sanıklı davada 3 sanık "kasten öldürme" suçundan 25'şer yıl hapse çarptırıldı.

        Maltepe Gülsuyu'nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara dair davada 4 yıl sonra karar çıktı.

        Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 36. celsesi yaklaşık 7 saat süren davaya 5'i tutuklu 15 sanık ile Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray, babası İbrahim Gedik ve taraf avukatları katıldı. Kamu güvenliği nedeniyle tüm celseleri kapalı görülen dava hükmün açıklanacağı gerekçesiyle açık hale geldi. Sanıkların beraatlerini isteyip suç işlemediklerini söylediği duruşma gergin geçti. Sanıklar ifade verirken Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray, "Oğlumu nasıl öldürdüğünüzü de söyleyin" derken, sanıklar da ifadelerinde birbirini suçladı. Tansiyonun yüksek olduğu duruşmada sanıklarla izleyici koltuğunda bulunlar arasında da gergin anlar yaşandı.

        3 SANIĞA 25 YIL HAPİS

        Mahkeme heyeti 35 sanıklı davada kararını açıkladı. Sanıklardan Şahin Eren, Hakan Taşhanve Doğukan Çep, Hasan Ferit Gedik'i "kasten öldürme" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı. Sanıkların yargılama aşamasındaki davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme, cezayı 25'er yıla indirdi. Gedik'in yaşamını yitirdiği olay esnasında Gökhan Aktaş, Abdullah Kıyak ve Yalçın İleri'nin yaralandığı olayla dair mahkeme, 3 sanığın "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan toplamda 22'şer yıl 6'şar ay hapsine hükmetti.

        ÖRGÜT YÖNETİCİLİĞİNE BERAAT, DİĞER SUÇLARDAN CEZA VE TAHLİYE

        İddianamede örgüt lideri olarak Mesut Turhan yöneticisi olarak da Zafer Turhan ile Yakup Dalkılıç'ın belirlendiği olayda mahkeme, sanıkların örgüt lideri ve yöneticisi olduğuna dair mahkumiyetlerini gerektirir yeterli delil bulunamadığından beraatlarına karar verdi. Sanıkların "suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak", "silahla yaralama", "suç delillerini gizleme", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "yağma", "ruhsatsız silah taşımak" gibi suçlardan çeşitli oranlarda hapis cezalarına çarptırıldığı davada mahkeme sanıklardan Mert Kazan, Ferhat Keleş ve Zafer Turhan'ın tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Duruşma sonrası salonda bulunan bazı sanıklar aldığı cezalar nedeniyle mahkeme heyetine tepki gösterdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa