Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Hamaney'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü!

        Türkiye ile İran arasındaki iyi ilişkilere değinenHamaney, ortak noktaların daha da güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

        Hamaney, Türkiye ile İran'ın bölgenin iki saygın ve güçlü ülkesi olduğuna dikkati çekerek "İran ile Türkiye İslam dünyası için ortak amaçlara sahiptir. O yüzden İran ile Türkiye arasındaki siyasi ve ekonomik işbirliği geliştirilmelidir." görüşlerini paylaştı.

        Twitter üzerinden verdiği mesajlarda Hamaney, İslam ülkelerinin yakınlaşması ve dayanışmasının önemine işaret ederek "İslam ülkelerinin birliği ve işbirliği, bölgedeki sorunların çözümünün temelini oluşturacaktır. Bu nedenle ABD'nin başını çektiği emperyalizm, İslam ülkelerinin işbirliğinden, yakınlaşmasından ve İslami bir gücün ortaya çıkmasından endişeli." değerlendirmesinde bulundu.

        Cuımhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter hesabını etiketleyip açıklamalarına devam eden Hamaney, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Myanmar konusundaki duruşunu da takdir ederek, "Filistin meselesi daima mühimdir ve tek bir an bile gaflet olmamalıdır." ifadesini kullandı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahran'daki "Suriye" konulu Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi'nin ardından İran dini lideri Ayetullah AliHamaneyile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa