Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hakkari’de şiddetini arttıran yağışlar nedeniyle meydana gelen selden dolayı Kırıkdağ köy yolunun çökmesi sonucu köylülerin mahsur kaldığı belirtildi. Hakkari Valiliği bölgeye iş makineleri sevk etti.

        Akşam saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle HakkariVan karayolu üzerinde bulunan Kırıkda köyü arasında geçmekte olan CiloSat buzul dağları bölgesinde gelmekte olan dere yatağının taşması sonucu köy yolu çöktü.

        Yolun üst tarafında kalan köylülerin mahsur kalması üzerine Hakkari Valiliği tarafından bölgeye gönderilen Belediye Başkanlığı, DSİ, AFAD ve İl Özel İdaresi ekipleri sel bölgesindeki çalışmalarını sürdürüyor. Yolun ikiye bölündüğü Kırıkdağ köyünün üst tarafında bulunan trafo merkezi şantiyesi, alabalık tesisleri ve dere yatağında bulunan ev ve ahırların zarar gördüğü belirtildi. Kıarıkdağ trafo merkezi şantiyesi yetkilileri ise sel nedeniyle şantiyenin büyük hasar gördüğünü belirterek yolun tamamen çökmesi üzerine şantiyeye ulaşamadıklarını ve 6 işçinin mahsur kaldığını belirttiler. Bölgeye gönderilen iş makinelerinin ise çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğü belirtildi. Sel bölgesinde bulunan bazı vatandaşlar ise yolun çökmesi ve dere yatağının kabarması ile sel sularına kapılan eşyaları görüntülediler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
         Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa