Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hakkâri Şehit Selahattin İlkokulu’nda öğrenim gören ve doğuştan görme problemi bulunan 3. sınıf öğrencisi Aşti Çetin, Vali Cüneyit Orhan Toprak’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Hakkâri Şehit Selahattin İlkokulu’nda öğrenim gören ve doğuştan görme problemi bulunan 3. sınıf öğrencisi Aşti Çetin, kendisine mini teleskopik gözlük desteğinde bulunan Vali Cüneyit Orhan Toprak’a teşekkür ziyaretinde bulunarak bundan sonra derslerine daha rahat çalışabildiğini ve çok başarılı olacağını söyledi. Vali Toprak, Okul Müdürü Şükrü Ecer, sınıf öğretmeni Burcu Kaman ve babası İbrahim Çetin ile birlikte kendisini ziyaret eden minik öğrenciyle bir süre sohbet ederek derslerinde başarılar diledi. Daha önce kullandığı teleskopik gözlükle fazla göremediğini ve eski olan bu gözlüğün kendisini oldukça rahatsız ettiğini ifade eden minik öğrenci, durumunun Vali Toprak'a aktarılmasıyla birlikte kendisine yeni ve mini teleskopik bir gözlük alındığını söyledi.

        Aşti Çetin, “Daha önce eski model teleskopik bir gözlük kullanıyordum ve bu da beni oldukça rahatsız ediyordu. Kullandığım gözlükle fazla göremiyordum. Derslerime çalışabilmem için babam notlarımı büyük yazı puntolarıyla fotokopi ediyordu ve bu sayede çalışabiliyordum. Ancak Vali amcam sayesinde yeni mini teleskopik bir gözlüğe kavuştum. Bu gözlük sayesinde daha rahat görüyorum. Bundan dolayı da çok mutluyum. Bana bu imkânı sunan Vali amcama teşekkür ediyorum" dedi

        2017 yılında okullar arasında yapılan deneme sınavlarında 3 kez Türkiye birincisi olup büyük başarı elde eden 3/A sınıfı öğrencisi Aşti Çetin, kendisine sağlanan yeni gözlük sayesinde derslerine daha rahat bir şekilde çalışarak başarılarına başarı katacağını ifade etti. Önünde hiçbir engel kalmadığını ve artık hiçbir şeyin kendisini durdurmayacağını belirten Çetin, derslerinde çok daha başarılı olacağını belirtti.

        Sınıf öğretmeni Burcu Kaman ise, 2017 yılında ülke genelinde okullar arasında gerçekleştirilen deneme sınavlarında 3 kez Türkiye birincisi olan öğrencisi Aşti Çetin’in çok başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi. Görme problemi olmasına rağmen sınıf birincisi olan ve deneme sınavlarında büyük başarılar elde eden öğrencisinin daha önce kullandığı teleskopik gözlükle fazla göremediği için derslerine çalışmakta zorlandığını dile getiren Kaman, "Öğrencim derslerde büyüteç ve teleskopik gözlük kullanıyordu. Ancak kullandığı gözlükle fazla göremiyordu. Valimizin sayesinde yeni mini teleskopik bir gözlüğe kavuştu. Artık daha rahat görüyor ve derslerine daha rahat çalışabiliyor" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
         Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa