Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Müdürlüğünce "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi.

        Hakkari Evi'nde düzenlenen programda Vali Cüneyit Orhan Toprak, şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelerek sohbet etti.

        Toprak, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'daki hain kalkışmanın 2'nci yılı vesilesiyle düzenlenen programa katılanlara teşekkür etti.

        İki yıl önce ülkenin, devletin ve milletin ciddi bir kalkışma denemesi ile karşı karşıya kaldığını anımsatan Toprak, o günlerde Hakkari Valiliği görevine yeni başladığını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Boğaz köprüsünün bir tarafı kapandı, ondan sonra askerler geldi. Ankara'dan alçak uçuşlar, bazı birliklerin kışlalarından dışarıya çıkmaları. Türk Silahlı Kuvvetlerimizde dahi bir kadrolaşmaya girmişler. Hatta o kadar ileri gitmişler ki bir kalkışmaya ve darbeyi göze alacak noktaya gelmişler."

        Toprak, darbecilerin, hain planlarını uygulamaları için 15 Temmuz'da harekete geçtiğini aktararak, şunları kaydetti:

        "Devletimizin, hükümetimizin en önemlisi Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu, halkın gözündeki değeri, ona verilen önem, sevgi ve fedakarlık duygusunun birleşmesi ve kendisinin çağrısı ile Türk milleti, gerçi bunlara benzemez bu bambaşka bir şey, tarihinde birkaç defa maruz kalmış olduğu darbelere bu sefer geçit vermedi. 250 şehidimiz 2 bin 732 tane de gazimiz var. Böylesine bir cesaretle, böylesine bir kararlılıkla, böylesine bir demokrasi aşkıyla, böylesine bir irade duygusuna sahip olmayla tankların, tüfeklerin önüne çıkan bir hikaye ben dünyada duymadım.

        Gözü dönmüş caniler, bunlara subay, astsubay ve asker diyemezsin. Subay, astsubay şu an yanımızda. Sabahtan akşama kadar, 24 saat yaz kış demeden en üst noktadan en uç noktaya vatanımıza göz dikenlerle çatışanlardır. Türk askeri budur. Yoksa belli yollarla sınav kağıtlarını çalarak, yıllarca ordumuza sızmış, kurmay olmuş, general olmuş, bunlara ben Türk subayı falan diyemem, bunlar resmen sinsi ajan hepsi."

        Toprak, milletin karalı duruşunun, kendilerine verilen silahları halka doğrultan hainlerin emellerini kursaklarında bıraktığını kaydetti.

        Program, Kur'an-ı Kerim ve duanın okunması ile son buldu.

        Programa Vali Toprak'ın eşi Dr. Funda Toprak, Vali yardımcıları Bekir Abacı ve Mehmet Nurullah Karaman, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Müftüsü Faruk Gürbüz ve kurum amirleri de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
         Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa