Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hakkari'den Ukrayna'ya çapraz organ nakli!

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 4 yıl önce karaciğer hastalığına yakalanan Süleyman Önal, Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne nakil başvurusunda bulundu. Önal'ın yakınlarından yapılan testlerde, doku uyumuna rastlanmadı. Süleyman Önal, yaklaşık 4 ay önce İstanbul'dan gelen telefonla ümitlendi.

        Oğlu İzzet Önal ile İstanbul'a giden Süleyman Önal, hastaneye nakil için başvuran UkraynalıMykola Pavliv ile çapraz nakil için ameliyat masasına yattı.

        İzzet Önal'dan alınan karaciğerMykola Pavliv'e nakledildi. Pavliv'in eşi Iarysa Pavliv'den alınan karaciğer ise Süleyman Önal'a nakledildi. Hem Süleyman Önal, hem de Mykola Pavliv, başarılı geçen ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

        DHA'nın haberine göre; babasının çapraz nakille sağlığına kavuştuğunu belirten Süleyman Önal, "Babam, karaciğer nakli için 4 yıl önceVan'da hastaneye başvurdu. Türkiye'de bulamadığımız karaciğeri, Ukraynalı ailedebulduk. Babamla İstanbul Acıbadem Hastanesi'ne gittik.Çapraz nakille babam sağlığına kavuştu.Herhangi bir sorun yok. Ukraynalı aile ile tedavinin ardından tercüman aracılığıyla tanıştık. Din, dil ve ırk farkı yok. Onlar da bizim gibi insan. Babamın sağlığı içinben de karaciğerimi verdim. Karşı tarafıneşi de babama karaciğer verdi. 10 saatlik bir ameliyatla iki hasta da sağlığına kavuştu" dedi.

        Süleyman Önal isehastalığını geç fark ettiğini belirterek, "4 ay önceİstanbul Acıbadem Hastanesi'ndebizi arayarak,'Ukraynalıbir aile var karaciğer nakliniz uyuşuyor, nakil yapmak istiyorsanız hemen gelmelisiniz' dediler.Biz de zaman kaybetmeden gittik. Ameliyat çok başarılı geçti. Sosyal medya üzerinden Ukraynalı aile ile sık sık görüşüyoruz" diye konuştu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa